Зареждане на сградата: Изчислете прага

Статиката на падането на вратата го има сама по себе си. Когато носите стени, трябва да оставите изчислението на професионалист. За статични не-поддържащи стени можете да създадете ръка и да изчислите необходимата товароносимост на катастрофата на вратата. Как да продължите в нашия пътеводител.

Сблъсък на вратата: видове

Най-често срещаният тип атаки на вратите са готови врати от бетон. В този случай има по същество между следните форми:

  • Бетонна падаща
  • Therell
  • Задвижвано колело

Бетонна падаща

Най-често срещаният тип суперслеи са конкретни турчета. Те са на разположение до период от 160 см в търговията. При по-големи участъци бетонните туристи се използват с предварително напрегнато подсилване. За да преодолеете толкова големи пропуски в зидария, трябва да се консултирате със строг инженер.

Therell

Плоските ивици са - както казва името - плоски водопад, които имат по-малка височина като ширина. Такива водопади са подходящи за статично разтоварени стени и стени, които са само много ниски товари. За интериори в стени от тухли с висока дупки, тези водопади вероятно ще бъдат използвани. Въпреки това, геометрията на тези специални падания е статична много неблагоприятна, така че тези падания не могат да бъдат подходящи за монтаж в носещите стени, нито за използване с тежки стени. В несигурност трябва да се консултирате с стабилизатор тук.

Задвижвано колело

За много големи разстояния, например тухлена гаражна врата, бетонът на място трябва да бъде направен на строителната площадка. Този вид спад трябва да се изчисли много точно, тази задача може да не бъде поета от миряна. Във всеки случай, свържете се със структурен инженер! Неправилното изчисление е стабилността на цялата сграда в опасност.

Изчислете бетонна катастрофа

Изчисляването на обикновена бетон падане за не-износване, тухлени стени е много проста:

  • Падането изисква циркулация най-малко 25см от двете страни
  • Падането трябва да се побере в ширината без супернатант към стената
  • Подкрепата не трябва да свършва със съвместно: следователно камъкът под суперването трябва да бъде изпълнен в центъра.

При спазване на тези правила вертикалните сили са надеждно разпределени над ширината на стената. В противен случай силите са неблагоприятни, което може да доведе до нестабилност. С чиста версия обаче можете лесно да изградите здрава врата или да увеличите съществуващата падане на вратата.