Относно разреждането на дълбокия грунд

Дали и как трябва да боядисате или тапетите стена винаги зависи от първоначалните условия. В някои случаи може да се препоръча предпазлив подход - под формата на разредено приложение. Можете да разберете защо в тази статия.

Свойствата на Tiefengrund

Tiefengrund (4,81 € на Amazon *) е един от най-често използваните грундове за стени, подове и тавани. Това се дължи на факта, че той е в състояние да компенсира свойствата на подземната повърхност, което може да наруши строителната тъкан, както и боята, тапетите или покритията от плочки:

  • Твърде много засмукване
  • Болна, лошо стабилна повърхност

По-специално поради силната абсорбция на гипсокартон или грубопорести минерални мазилки, могат да възникнат трудности при боядисване и други покрития: Влагата се абсорбира силно и може да доведе до образуване на плесен, докато боята изгаря и не покрива. Прониквайки дълбоко в подземния капиляр, той го затваря и по този начин осигурява импрегниращ ефект.

В случай на болезнени, т.е. пясъчни, варовити или солени основи, има лоша носеща способност за боя, тапети и други подобни. Tiefengrund може да компенсира такова намаляване на отговорността и да предотврати преждевременно отлепване на крайното покритие.

Кога може / трябва да се разрежда дълбоко грунд

Съществуват обаче не само силно абсорбиращи и непоглъщащи основи, но и такива със средна абсорбираща способност. Съществува подсилен риск от свръхсаждане, когато се прилага силно проникващо, интензивна импрегнираща дълбока причина. Но трябва да се избягва свръхсаждане на стената - защото адхезивният ефект може да се наклони. Това означава, че повърхността е твърде плътно запечатана и цветна рокля, без спиране.

За цвят или паста след грундиране не само подреждаем и е правилно отхвърлен от стената, границата на необходимата насищане за свръхнализация не трябва да се надвишава. Обикновено този лимит се обявява от образуването на лъскав филм.

Ако вече знаете след теста за абсорбция на стената си преди това да има само умерена абсорбция, можете да разрешите и дълбочината причина. По този начин намалявате ефекта му за затваряне на порите. Има продукти на Tiefengrund, за които производителят е показал, че се разреждат в съотношение до 1: 4. В случай на акрилни дълбоки грундове на водна основа, които производителят определя като готови за употреба и неразредени, можете също да разреждате с вода сами.