Ремонт на бетон

Бетонът се е доказал като изключително популярен композитен строителен материал. Съществуват много запаси и стари сгради, в които могат да бъдат намерени стари бетонни компоненти. Но дори и с по-нови бетонови продукти, може да има увреждане на бетона чрез различни външни влияния. След това бетонът трябва да бъде ремонтиран или реновиран. По-долу е информация за професионален ремонт на бетон.

Бетон - нестабилният, но все още устойчив строителен материал

Бетонът носи някои противоречия. Така че той е толкова популярен, когато сградата, защото е изключително устойчив и издръжлив. От друга страна, бетонът се прилага като нестабилен строителен материал, който реагира бързо химически или на механично влияние. Така за опазване на конкретни мерки трябва да се извършват подходящи мерки. Това включва, например, запечатване или импрегниране на бетон.

 • Също така четете - бетон под вода
 • Също така прочетете - как да обработвате бетон
 • Също така прочетете - сухия сезон на цимента

Различни причини за конкретни щети

Но вече подготовката на бетона може да дойде до по-късни проблеми. Ако съотношението на смесване не съвпада с бетона, консистенцията може да бъде твърде твърда. Но Stiffer бетон никога не може да бъде безопасно обработен в облицовка с вмъкнати стоманени въоръжения. Рискът, който въздухът е постоянно затворен тук и не може да бъде отстранен чрез компресия води до голяма вероятност за приложен въздух.

Особено стоманен стоманобетон е застрашен

Така стоманата не е оптимално обвивка и окислението може да използва. Също така някои химични свойства на бетона могат да доведат до ръжда на армировката, не може да се забави, както е предвидено. Тогава бетонните части често избухваха. Но също така да се мокри бетон често води до ранно обновяване. Права строителна площадка или ръчно ограден бетон, толкова груб по правило на палеца смесен бетон (цимент с лопата на две остриета от пясък, вода след чувство) е погрешно от много домашни подобрения.

Често грешки в бетонния препарат води до нуждите на ремонта

При обработката на бетона широко разпространеното злоупотреба се състои от това с повече вода последователността може да бъде положително повлияна. Въпреки това, циментът не е нищо повече от лепило. И като всяко лепило се влошава дори при цимент или. Цимент лепило (вода с цимент) силата неблагоприятна, ако е включена твърде много вода. Водата не може да бъде химически и физически свързана от цимента веднага след като е наситена (стойност на водата).

Външни и метеорологични влияния

След това водата трябва да избяга от образуването на капилярни пори, бетонните къркани. Ако все още пресният бетон не се конкурира правилно, строителният материал е сравнително силен отворен. Тук по-къщата вода също може да проникне много лесно и да поръси бетона с замръзване. По същия начин влагата може да се издигне в бетонни стени. С вода от почвата често са включени солите, които унищожават бетона. Виждате ли, така че има безброй възможности как бетонът може да бъде унищожен:

 • чрез фалшива смес
 • чрез неправилна обработка
 • поради липса на или нередовна защита
 • Не са достъпни външни ефекти (механични, химически и т.н.Да се)

Не забравяйте да фиксирате причината за опита преди ремонта

Така че, преди да поправите или обновявате бетона, трябва непременно да идентифицирате тази причина и да го направите безвредно. В противен случай усилията ви за ремонт са напразни, тъй като щетите са също толкова бързи, колкото преди. Така че това би било просто картографиране на бетонната част. По този начин ремонтът на бетон се състои от различни частични области:

 • Идентифициране и разрешаване на причината за щетите
 • Подгответе бетонната повърхност за ремонт
 • Ремонт на бетонната повърхност
 • Защитните мерки са взети в реновираните или. Ремонтиран бетон за защита на дългосрочно

Ремонт на бетон: премахване на причината и подгответе конкретна част

След като сте намерили и елиминирате причината, трябва да се приготви повреденият бетон. В допълнение към бетонната повърхност, може да се освободи и почистена съществуваща армировка. И двата материала (бетон и армиране) могат в много случаи да бъдат перфектно почистени от пясъкоструене.

Бетонна залепваща причина и стоманена защита от замръзване

На бетона след това трябва да се приложи грунд (36,80 € в Amazon *) или филтрационен мост. По отношение на по-нататъшната обработка те следват спецификациите на производителя. Можете също да третирате армировъчната стомана с агент за защита на ръжда, подходящ за такава армировка или подсилваща стомана.

Ремонт на бетон с ренабимален бетон или рехабилитационен разтвор

Сега рехабилитация или ремонт на хоросан или. Използвани бетон. В зависимост от изискванията, можете също да изберете различни продукти тук. Ако трябва да замените основната бетонна част, изградете бетона на слоеста. Никой от слоевете не трябва да бъде по-силен от 3 до 4 cm. Дори преди да лекува Sanierbeton, следващият слой вече се прилага, докато повредата е напълно фиксирана.

Защита на ремонтиран бетон в дългосрочен план

Сега все още трябва да изсушите времето от бетона или. Изчакайте времето да се ограничат. Те обикновено са до 28 дни при конвенционални условия. След това съответните защитни мерки се извършват, например, запечатване или друго покритие на бетон.

Съвети и трикове Не всеки конкретен може да бъде ремонтиран или ремонт в рамките на работата по подобряване на дома. Това се отнася по-специално до носенето на компоненти. Ето абсолютно специалисти в конкретния ремонт. Също така, за възстановяване на огледална гладка бетонна повърхност, те няма да дойдат около съответната операция. Необходими са скъпи машини за реализиране на такива взискателни балончета.