Боядисване на ПДЧ с покритие - ето как работи

Евтините мебели обикновено се изработват само от ПДЧ с покритие. За да не се налага незабавно да изхвърляте тези мебели, ако вече не ви харесват, трябва да ги боядисате в нов, модерен цвят. Това изобщо не е трудно, просто изисква задълбочена подготвителна работа и малко грижи. Тук ще ви покажем как да боядисвате ПДЧ с покритие.

Боядисвайте ПДЧ стъпка по стъпка

  • Акрилен лак
  • Орбитална шлифовъчна машина (72,99 евро на Amazon *)
  • Шкурка фина
  • Валяк с пяна
  • Лакова купа
  • Разбъркайте лентата
  • Прочетете още - Боядисване и запечатване на ПДЧ
  • Прочетете също - правене на ПДЧ водоустойчив
  • Прочетете също - Боядисване на ПДЧ - така работи

1. Шлайфане

С ПДЧ с покритие, шлайфането изисква много чувствителност. Определено трябва да използвате много фина шкурка, така че само да загрубявате повърхността, така че боята по-късно да залепне. Също така имайте предвид, че всички малки драскотини, които направите на повърхността, докато шлайфате, ще бъдат много ясно видими след боядисване. Така че, ако ПДЧ не е твърде голям, помислете за шлайфане на мебели на ръка. Използвайте шкурка от 120 песъчинки като тест и вижте дали повърхността й вече е матова.

2. Пригответе боя

Акрилният лак е добър избор за боядисване на покрити дървени панели, тъй като може да се разреди малко с вода. Това е важно, за да не получите дебели слоеве наденица на ПДЧ. Такива дебели слоеве понякога не изсъхват напълно и по-късно могат да бъдат повредени от поставена върху тях дрънкулка. Следователно приблизителното количество лак, което ви е необходимо за вашето ПДЧ, първо се разбърква добре с много малко вода. Постепенно дават на водата, така че да не се втечнявате твърде много.

3. Инсулт / ролка

Използвайте много фини пенообразуващи ролки за боядисване на покритие ПДЧ. Ролка няколко пъти над зоната на изтичане на обвивката на боята, така че разреденият цвят не се качи от ролката. След това винаги инсултирайте дъската от единия край към другия, без да отлагате. Дивият кръг и управлението е по-късно в нечиста картина.

Съвети и трикове Точно във време на много бели мебели в домакинствата можете да зададете хубаво изявление с правилен чист цвят. Например, боядисвайте плочи в ярко червено или ако го обичате по-нежен, може би в светло синьо. Особено хубаво е също ярко лакирана маса в средата на бели или черни столове.