Закачете метлата свободно плаваща или закачена

Препоръчваме да го закачите, така че четините на метла да не се огъват в дългосрочен план. За тази цел можете да закупите специално изработени висящи устройства или да ги изградите сами. Метлата може да бъде окачена в двете посоки, като посочената нагоре глава също може да съответства на полагането й.

Носещи или затягащи връзки

В магазините има много различни системи за окачване. Освен личен вкус, роля играе и формата на дръжката. По същество окачванията се различават по два механични принципа на работа. Чисто блокиращите брави използват собственото тегло и гравитацията на четката като стабилизатор. Като алтернатива има устройства, които позволяват закачането или окачването в отвора на дръжката или с помощта на лента.

  • Прочетете също - Връзване на метли от четка
  • Прочетете също - Внимателно съхранявайте и почиствайте метли
  • Прочетете също - Направете своя собствена метла с глава на болта

Свободно плаващи стойки за дръжка

Предлагат се множество механични системи за закачане за окачване на изправена дръжка. Можете да държите всеки друг инструмент за пръчка в допълнение към метла.

  • Сгъваемите куки с U-образна държаща вилица използват „накланянето“ на метлата със стената
  • Сферичните скоби имат гъвкава и монтирана на пружина топка или полусфера във всяка вдлъбнатина, която "хваща " дръжката, когато е поставена
  • Пружинни скоби, в които при поставяне на дръжката пружините от едната или от двете страни се избутват отстрани и генерират задържаща сила чрез тяхното опъване
  • "Заключващи се ключалки " с подвижни кухи крака. Лента, често изработена от гума, минаваща през коритото, дърпа краката заедно, когато се натисне дръжка

Системи за окачване

Ако в края на дръжката има отвор, усукването на оста може да се „преодолее“ с помощта на възел или лента. Всеки окачен винт и всяка кука, на която може да се окачи примка, са подходящи като окачване.

Две фиксирани куки, монтирани паралелно, са просто решение за окачване на метлата с метеща глава, насочена нагоре. Разстоянието между тях трябва да позволява пространство за средната част на пръта с прикрепването на стеблото.

"Дъска за рафт" може да бъде направена от дървена дъска в подходящите размери на транца с централна U-образна вдлъбнатина като окачване. В случай на пластмасови конструкции, винаги трябва да се има предвид възможната умора на материала, която може да влоши затягащите ефекти, особено във влажни и външни помещения.

Съвети и трикове Ако не искате да почиствате метлата си след всяка употреба, препоръчваме да я закачите с четина, насочена надолу.