Направете своя собствена метла с болтова глава

Когато сами правите метла, почти изцяло мислите за обвързани форми на метли под формата на вещица на вещица. Но можете и сами да изградите метла с резе. Работата обаче е много работа и донякъде напомня на възлите на килимите. Конструкциите на четки са свързани с производството на метла.

Метлите са като четки

Когато завързвате метла, дълги клонки се сглобяват, за да образуват типичната форма на храста. В някои региони на света се използват бананови листа, тръстика или други растения с удължени и еластични части на растението. Ако искате сами да направите метла с конвенционална болтова глава, имате нужда от търпение и изключителна мотивация.

  • Прочетете също - Връзване на метли от четка
  • Прочетете също - Внимателно съхранявайте и почиствайте метли
  • Прочетете също - Украсете метлите по декоративен и хумористичен начин

Конструкцията на глава на болт за метла и четка е много подобна. От техническа гледна точка четините от метли са дълги и по-малко поставени полета от четина. Четините са или групирани в кичури, или плетени поотделно в U-образна форма.

Прибиране на ръката и челото

В старата търговия с четки, която в по-ранните времена изискваше дълго обучение и много опит, беше използвана техника, наред с други неща, която се поддава на себе си. С така нареченото изтегляне на ръка или лице, метлата е перфорирана с конични пробивни отвори. Създават се няколко успоредни пътеки на отвори, които се пробиват последователно на разстояние един от друг.

Комбинирани на кичури заготовки от четина се избутват от едната страна. През отворите минава тел, която е задържащата ос за възела. Когато един ред е изцяло плетен, краищата на телта се усукват. Покривало или облицовка могат да защитят и украсят върха на метлата.

Прикрепете дръжката

Метлата е прикрепена или чрез приставка от страната на главата на транеца, или през отвор в транеца. Трябва да се отбележи, че лекият наклон на вала на дръжката към хоризонталата на болта може да подобри по-късното използване на метлата. Чести са ъглите на наклон около 15 градуса.

Валът на дръжката може да се натисне и фиксира с напречен пирон или винт. Може да се създаде специална занаятчийска връзка, използвайки принципа на закрепване на главата на чук или брадва. В долната страна на дръжката се изрязва процеп с ширина няколко милиметра. След поставянето на шахтата, в процепа се забива клиновидно парче дърво.

Съвети и трикове Можете да използвате пистолет за горещо лепило, за да увеличите трайността на четините и, ако е необходимо, да замените стъпалата на възли.