Прибори за хранене ръждясват на повърхността или с костилки

На приборите за хранене могат бързо да се появят следи от ръжда. Дори висококачествените продукти с етикет без ръжда реагират с въздуха и корозират. Качествените прибори за хранене с висока сплав обаче само ръждясват, докато по-малко защитената стомана бързо корозира значително. Отстраняващата се корозия, която след това започва, разрушава стоманата.

Без ръжда може да се образуват и следи от ръжда

Дори в висококачествените сплави стоманата не може да бъде изгонена от реакцията с атмосферен кислород. Стоманите с най-високо качество обаче реагират само в много ограничена степен. Ръждата може да бъде напълно предотвратена чрез прости и редовни мерки за поддръжка.

  • Прочетете също - Съхранявайте приборите внимателно и защитени
  • Прочетете още - Полиране на прибори за хранене с изпитан метод
  • Прочетете също - поставете приборите правилно отдясно или отляво

При по-внимателен оглед ръждата от външни източници „попада” върху приборите за хранене. Ако например в съдомиялната машина има други метални кухненски прибори, тези частици ръжда могат да прескачат при преместване от водата за миене.

Ако почиствате приборите си за хранене в съдомиялната машина, трябва редовно да проверявате за други източници на опори за ръжда. Това могат да бъдат повредени обвивки на кошницата за прибори или неръждаеми винтове на тенджери, капаци и тигани.

Когато е суха, добрата стомана има механизъм за самозащита

Както при ръчното пране, приборите за хранене винаги трябва да се сушат веднага. С широко разпространения обичай вещите да се измиват на въздух да изсъхнат сами, съществува потенциален и неизбежен риск от корозия. В началния етап ръждата може да се отстрани чрез леко избърсване и полиране.

Неръждаемите стоманени прибори за хранене, в повечето случаи 18/10 и 18/8, имат слой от хром оксид, който са произвели сами. Той запечатва стоманата срещу корозия и ако слоят е "повреден ", той се подновява автоматично. Тази самозащита е практически неразрушима, стига външната атака на ръжда да се бори незабавно чрез премахване на следите.

Flash ръждата е началото на всички пороци

Ужасяващата се корозия е неотстранен филм от ръжда, който прониква в стоманата. Процесът на окисляване "пробива " в приборите за хранене по точкообразен начин. Ако приборите за хранене са оставени на произвола, костилките ще продължат.

Естествен враг на костите е мазнината. Поради тази причина ножовете, вилиците и лъжиците за смазване могат да изпълнят две задачи, за да запазят и предотвратят ръждата:

  • Помага за полиране на ръжда
  • Това затруднява попадането на чужда ръжда върху стоманени прибори за хранене
Съвети и трикове Малко алуминиево фолио помага, когато съхранявате приборите си за хранене, както и в съдомиялната машина, например когато е компресирано в топка с големината на топка за тенис на маса, за да предпазите приборите. Алуминият поема чуждите печени атаки, които иначе засягат приборите ви за хранене.