Купете бетонова настилка в антрацит

Специалният ефект, който цветът на повърхността антрацит създава, е топъл, лъскав тъмносив до черен. Цветът получи името си след естествения цвят на антрацитните въглища. Визията е най-популярният избор за бетонова настилка заедно със сиво и червено.

Изправянето на бетон е решаващо

При бетоновата настилка паветата се състоят от носещо тяло и така наречения облицовъчен бетон, което причинява оцветяването. Повърхностният слой, който обикновено е с дебелина около един сантиметър, е обогатен с фини отломки, които водят до антрацитов цвят. В зависимост от съотношението на смесване и пропорциите на едни и същи или различни песъчливи цветове се създава еднороден или петнист вид. Цветът антрацит се отличава от нормалния сив със своя светъл до по-силен блясък. Тъмният антрацит, който се простира до черно, има съседите базалт, шисти и черно-сиво в спектъра на официалната система за определяне на цвета RAL. Качествена характеристика е устойчивостта на износване на облицовъчния бетон, което с нарастващите цени гарантира по-вярно цветопредаване за дълъг период.

  • Прочетете също - цени за бетонни павета
  • Прочетете също - Купете бетонни павета от производителя
  • Прочетете също - Съвети за евтина покупка на бетонни павета

Правоъгълни бинтове за полагане

Естествената елегантност на бетонната настилка в антрацит за предпочитане се подчертава чрез полагане на правоъгълни битови настилки. Фаските и скосените ръбове рядко се използват заедно с антрацит. Декоративният и благороден характер на антрацита се проявява при непрекъснати повърхности с възможно най-малки фуги. Особено когато е полирана, бетонната настилка в антрацит наподобява повърхност на каменна плоча, но има стабилност и устойчивост на пълноценна бетонна настилка. Цените на бетонната настилка с антрацитна повърхност започват от около 15 евро на квадратен метър. При избора на този цвят е препоръчително да закупите по-висококачествен продукт, тъй като изборът на сместа от материали за облицовъчния бетон оказва голямо влияние върху дълголетието на специфичния цвят на повърхността. Ако искате дълго време да се наслаждавате на специалния блясък и характер на антрацита върху вашата бетонна настилка, трябва да изчислите материалните разходи от около 25 евро на квадратен метър за вашата настилка.