Купете бетонни плочи в дървен вид

Постоянното по-нататъшно развитие на производствените техники позволява производството на бетонни плочи с вид на дърво. Особено в зоната на терасата и градината, удивително реално изглеждащите имитации напълно отговарят на обкръжението. Дизайнът варира от външния вид на положени дървени дъски до паркетни конструкции.

Изглед на фино зърно или дъска

Техниките за изливане на бетонните плочи могат да имитират различни видове дървесина и повърхности както по структура, така и по цветови градиенти от зърното до естествени дървесни пукнатини и пукнатини. Популярни са оптиките, които представляват тежки дъски, като тези, използвани като железопътни траверси в железопътното строителство. Някои производители засилват носталгичното докосване, като изобразяват стари пробивни и закрепващи отвори.

  • Прочетете също - купувайте бетонни плочи с голям формат
  • Прочетете също - купувайте бетонни плочи 50 х 50 см евтини
  • Прочетете също - купувайте евтини бетонни плочи

Бетонните плочи с няколко паралелни ленти от имитация на дървени дъски могат да представляват дървен под, подобен на паркет, като ги полагат под прав ъгъл. Други модели на полагане, известни от паркета, като паркет за под на кораба, модели на рибена кост или модели на дъски, се предлагат в магазините за железария и специализираните магазини.

Подходящ за вътре и отвън

Тези, които предпочитат външния вид на дърво и в същото време предпочитат нечувствителността на бетонните плочи, могат да избират от продукти, подобни на плочки, до твърди бетонни елементи. За външната част видът на дървото се постига с помощта на специални форми, които съответно оформят облицовъчния бетон. Обикновено се използват цветни пигменти, които или създават повърхност от един и същи цвят, или които поддържат дървоподобна структура чрез цветни смеси.

Актуални оферти

Бетонни плочи дърво вид
Кафява, успоредна лентова оптика 50 x 50 3,8 cm hornbach.де 4,99 EUR / бр
Кафяв, железопътен спален вид 60 х 25 х 4 см semmelrock.com 11,80 EUR / бр
Кафяво със зърно 15 х 60 х 1 см мозафил.де 24,90 EUR / кв.м

Бележка за почистване

В зависимост от дълбочината на дървесните повърхностни конструкции, бетонните плочи могат да се замърсят. Ако например в повърхността на дървото има пукнатини с дълбочина няколко милиметра, както в случая с дъската, успешното почистване може да се извърши само с устройство за пароструйка.

Допълнителна информация по темата:

  • архитоничен.com
  • производство на камък lithonplus.де
  • heinze.де
  • градински площад.де
Съвети и трикове Когато купувате, трябва да обърнете внимание на ниската скорост на повторение на повърхностните конструкции и цветовете. По-малките производители на бетон имат само няколко различни фигури за леене и когато смущават по-голяма площ с бетонни плочи в дървен облик, по-често повторение може да наруши впечатлението на оптичната автентичност.