Бетонните плочи имат едноцифрени цени

Формите и размерите на бетонните бордюри са много различни, в зависимост от широката гама от възможни приложения. Най-простите конструкции съответстват на бетонни плочи и се използват например за ограничаване на тревни площи и легла. Най-големите версии прикачват по-високо разположени тротоари и стъпала като високи бордюри.

Обозначения за бетонни бордюри

Като цяло бетонните бордюри са сред най-евтините бетонни продукти. Тъй като те трябва да издържат на малки или никакви механични натоварвания, те могат да бъдат направени от обикновен бетон. Бетонните бордюри се предлагат в магазините под много други имена:

  • Прочетете също - Средни цени за предварително напрегнати бетонни тавани
  • Прочетете също - Примери за цени на бетонни тръби
  • Прочетете също - Ниски цени за бетонни палисади
  • Краища на тревата
  • Граници на леглото
  • Бетонни блокове
  • Бетонни траверси
  • Ниска дъска
  • Висока дъска
  • Кръгла джанта

Решаващият критерий за цените са размерите на бетонния бордюр, които определят обема на бетона и съответно конкретното изискване.

Краища на тревни площи и цветни лехи

Канта за тревни площи се предлага на най-ниски цени. Плоските бетонни плочи за вертикално „закрепване“ в пода са с дебелина от пет до шест сантиметра и могат да бъдат скосени или заоблени в горните ръбове веднъж и два пъти. Кантовете за тревни площи се предлагат с дължина от петдесет сантиметра и височина от двадесет сантиметра от около едно евро на парче. С шпунт и бразда на страничните ръбове те струват до 1,50 евро, а с дължина от един метър до 2,50 евро на парче.

Малко по-силните варианти, често наричани още граници на леглото, с височина 25 сантиметра или повече, започват на единични цени от около три евро. Дебелината на бетонните бордюри увеличава цената на сантиметър с около десет процента. Увеличаването на височината на плочите влияе върху цената с около половин експоненциално увеличение.

Бордюри и бетонни траверси

Ниските граници са бетонни бордюри с дебелина от осем сантиметра или повече и височина между двадесет и 25 сантиметра. Цените за дължини от петдесет сантиметра и един метър са от четири до пет евро за брой. Кръглите рафтове с почти квадратно сечение и заоблен горен ръб струват около четири евро.

Скосени високи бордюри и бетонни траверси с дебелина от дванадесет до 15 сантиметра и височина между 25 и тридесет сантиметра се предлагат за между четири и шест евро всеки.

Съвети и трикове Можете да "злоупотребявате " с бетонен продукт, за да ограничите камъните без проблеми. Понякога цените зависят повече от описанието, отколкото от действителната употреба на материалите. Бетонният траверс може да бъде по-евтин от границата на леглото, въпреки че размерите са почти идентични.