Бетонни кофражни блокове - преглед и предимства

Бетонните кофражни блокове са много гъвкави. Поради своите постоянно положителни свойства, те са подходящи за почти всеки тип строителство. Повдигането на проста стена за поверителност е много лесно, бързо и неусложнено с бетонни кофражни блокове. Носещите стени също могат да бъдат издигнати бързо и без никакви проблеми и благодарение на течащия бетон и конструкцията на перилата и жлеба на бетонните кофражни блокове те осигуряват голяма стабилност. В допълнение към класическите възможности за приложение на къщи и стени, бетонните кофражни блокове могат да се използват и при изграждането на плувни басейни. Градинските езера също могат да бъдат оптимално затворени с бетонни кофражни блокове.

Как се използват бетонни кофражни блокове?

За да се осигури достатъчна стабилност, повърхността на конструкцията трябва да бъде оптимално подготвена. Меката, отстъпваща почва може да изисква въвеждането на стабилна бетонна плоча като основа, така че стената или. стената не се навежда или започва да се люлее по-късно. Долният слой на бетонните кофражни блокове трябва да бъде прикрепен към земята с хоросан (7,79 евро на Amazon *). По този начин постигате адекватна стабилност. Останалите слоеве са изградени изцяло без хоросан. Благодарение на водача на езика и браздата камъните могат да бъдат монтирани бързо и лесно. Редовете са разположени на стъпки, за да се увеличи стабилността. В случай на носещи стени, могат да се добавят допълнителни армировъчни пръти за повишаване на стабилността. Кофражните блокове трябва да се запълват с течащ бетон след всяка височина около 50 cm. Това също улеснява изливането на бетона в долните слоеве.

  • Прочетете също - Блокове за кофраж - Преглед и видове употреба
  • Прочетете също - Шал камъни - най-често срещаните размери с един поглед
  • Прочетете също - Кофражни блокове - просто ръководство

Какви са предимствата на бетонните кофражни блокове?

Бетонните кофражни блокове са убедителни по няколко начина. Поради въведените въздушни пространства камъните имат много ниско тегло и не трябва да се доставят до строителната площадка с камион. Това може да улесни някои работни стъпки или дори да ги пропусне. Поради простото и несложно боравене с бетонните кофражни блокове, тази работа може да бъде извършена от вас сами, особено при строеж на къща. Не се изисква предишно майсторство, дори неопитни майстори могат да издърпат стена от бетонни кофражни блокове. Стените от кофражни блокове са много стабилни и могат да бъдат планирани индивидуално. Поради разнообразните размери на бетонните кофражни блокове, почти всяко желание на клиента може да бъде изпълнено.