Боя легло: инструкции

Цветът на старото ви легло вече не го харесва или тя си тръгва или по-изложена? Тогава е време да облекчи леглото. Ще обясним как продължете стъпка по стъпка.

Дървено или метално легло?

Материалът на леглото не само трябва да се има предвид при избора на боята, подготовката също варира в зависимост от това дали леглото е направено от дърво или метал. По-долу даваме процедурата и за двата материала.

  • Прочетете също - Инструкции: Изградете сами леглото за подреждане
  • Прочетете също - Боядисване на метално легло - направено лесно стъпка по стъпка
  • Прочетете също - Как трябва да подравните леглото си?

Инструкции стъпка по стъпка за боядисване на легло

  • Лак или глазура
  • Вероятно. грунд
  • Вероятно. Пълнител (4,25 евро на Amazon *)
  • Вероятно. петно
  • Духалка с горещ въздух и / или груба и фина шкурка
  • Четка и / или валяк за боядисване

1. Отстранете старата боя

Преди да може да се използва новият цвят, старият трябва да се премахне. Особено ако искате да нанесете полупрозрачна глазура върху дървеното си легло, важно е да не се виждат остатъци от стар лак. При метално легло не винаги е необходимо да премахвате старата боя. Ако това все още е в добро състояние и никъде не се лющи, може само да се загруби. Грубостта е важна, за да може цветът да се държи добре. Има няколко начина за премахване на старата боя. Петно, вентилатор с горещ въздух или различна груба шкурка или шкурка са най-подходящи за това. комбинация от тези ресурси.

2. Поправете всички повреди и нанесете грунд

Ако дървеното легло е повредено, то може да се поправи с пълнител, след като се шлайфа. След това в повечето случаи трябва да се нанесе грунд, така че цветът да се държи по-добре. Грундирането е особено необходимо при метално легло. Ако сте шлифовали добре дървеното си легло и искате да нанесете прозрачна глазура или лак, не е необходим грунд.

3. боя

С помощта на четка и / или валяк за боядисване вече можете да започнете да рисувате. Внимавайте да не нанасяте твърде много боя наведнъж, за да няма носове!

4-ти. сух сезон

Боята отнема много време, за да изсъхне напълно. По-бързо е при по-високи температури. Информацията на опаковката често се отнася само до видимото изсъхване, въпреки че боята, която все още е мека, все още може да бъде повредена при триене. Дайте на леглото си три до пет дни, за да изсъхне напълно. Ако едва ухае на боя, тя е суха.

Съвети и трикове Боядисвайте леглото си в стая без прах, така че в боята да не останат частици мръсотия.