обикновена керемида и цени: от какво зависи цената на керемидите?

Вероятно най-често използваната форма на керемиди е опашката на бобъра. Това е истинска класика и абсолютно вечно. Поради множеството форми, повърхности и други свойства, цените тук са много различни. Можете да прочетете повече за това в тази публикация.

Цените зависят от много различни критерии

На първо място, трябва да различите кой "бобър " е това. В допълнение към класическата форма на бобър има много обичайни специални форми, повечето от които са кръстени на района, в който са или са били използвани най-често.

  • Прочетете също - керемиди, цени на м2
  • Прочетете още - Боброва опашка, каква е цената на класиката сред керемидите?
  • Прочетете също - цена на керемидите: къде да намерите евтини керемиди?

Най-често срещаните форми на бобър

  • Саксонски, южногермански или берлински бобър
  • Вълнов бобър
  • Кула бобър
  • Сгънатият бобър също е специална форма.

В допълнение, повърхностите могат да бъдат проектирани по много различен начин - от огнена или четка до ангобирана до по-прости видове повърхности като гладка или просто грапава. Специалните цветни дизайни също често оказват влияние върху цената - например брилянтни тонове или специални цветове.

Освен това, разбира се, качеството на тухлите и името на съответния производител винаги играят определена роля в ценообразуването. Понякога моделите, които са много популярни в региона, са малко по-скъпи от останалите.

Простите класически форми без специална повърхностна обработка в естествен тон често могат да бъдат намерени в класическата търговия със строителни материали за около 0,40 до 0,50 EUR на парче, понякога дори по-евтини.

Източници на доставка в Интернет

  • сутиени.de: Този дилър има голям брой различни керемиди, декларираната специалност е берлинският бобър.
  • строителство.de: Онлайн търговецът на строителни материали предлага и селекция от по-опростени модели Biber на предимно много достъпни цени.
  • креатон.de: Известният производител разполага с много богата гама от различни керемиди в своята гама.

Така можете да спестите разходи

Разбира се, винаги си струва да сравнявате цените - но също така трябва да вземете предвид качеството и да вземете предвид трайността.

Висококачествените опашки от бобър често се очаква да продължат 60-80 години, докато - по-евтиният - тиган на Франкфурт обикновено трае само наполовина по-малко. Това също може да бъде критерий.

Съвети и трикове В крайна сметка ниските индивидуални цени не винаги трябва да бъдат ниски: Винаги изчислявайте с изискването за квадратен метър, което може да бъде много различно в зависимост от вида на керемидите.