Възстановяване на рамки за картини - имате тези опции

Ако имате стара рамка за картина, която вече не изглежда особено красива, няма причина да я изхвърляте. Можете да разберете какви опции имате за възстановяване на стара рамка за картини и за какво да внимавате в нашата статия.

Докоснете рамки за картини

Можете лесно да поправите повредени участъци от дървени рамки за картини с дървен пълнител. Един стар трик на реставратора е да направите сами пълнителя за дърво:

  • Прочетете също - залепване на рамки за картини - имате тези опции
  • Прочетете също - Рамки за карти, които да настроите - имате тези опции
  • Прочетете също - Подреждане на рамки за картини

Смесете стърготини и прах от шлайфане с много малко количество лепило, докато получите размазваща маса. Можете да използвате това съединение като цветна и оптически перфектна дървена шпатула за ремонт.

За рамки, изработени от метал, има специални мерки за поправяне, орнаментите от гипс могат лесно да бъдат формовани, преляти и закрепени.

Боядисване на рамки за картини

Един от начините за изчезване на възрастта и признаците на износване е боядисването на рамката.

Преди да пребоядисате обаче, трябва напълно да премахнете всички стари слоеве боя и лак. Това понякога може да бъде доста трудно - шлифоването само по себе си често не помага, особено ако няколко различни слоя са един върху друг. Можете да получите само няколко лепкави слоя боя, като премахнете каустик от повърхността на рамката.

След премахване на старите слоеве трябва да грундирате отново и едва тогава можете да дадете на рамката ново цветно покритие.

Може да се наложи металите да бъдат предварително обработени преди боядисване и не всички цветове се придържат към всички метали. Във всеки случай, позволете ни да ви посъветваме подробно кои цветове и кои стимулатори на адхезия са ви необходими и как трябва да рисувате.

Позлатяването на стара рамка също може да бъде възможност за възстановяване.

Възстановяване на антични рамки за картини

Ако вашата рамка за картини е от началото на миналия век или дори по-стара, трябва да се справите с нея много внимателно.

Не трябва да извършвате реставрации сами с такива рамки за картини - неправилните реставрации могат значително да намалят стойността на старо парче или дори напълно да го унищожат.

В такъв случай определено трябва да се свържете с професионален реставратор и да възстановите ценната си стара рамка от него.

Съвети и трикове Не винаги трябва да възстановявате напълно рамка, така че да изглежда като нова. Малки следи от употреба или малко патина придават на старите парчета много чар и често са подходящи.