Съхранявайте органични отпадъци без смрад - как работят

При съхранение на биоотпадъци е важно те да се съхраняват по правилния начин. Това е единственият начин да гарантирате, че кухнята ви не мирише на гниещи отпадъци, докато не изхвърлите органичните отпадъци в кошчето. Има няколко метода, които ще ви помогнат да го запазите в безопасност.

Пази сухо

Едно от най-важните неща, които трябва да се имат предвид при съхраняване на органични отпадъци, са добавките, които намаляват влагата в кошчето. Най-подходящи за това са хартиените торбички или вестници. Уверете се, че използвате само хартия без покритие, тъй като каталозите или списанията не гният и следователно са напълно неподходящи за органични отпадъци.

Ако влагата в органичните отпадъци е намалена, няма неприятни миризми. В допълнение, контейнерът, който в идеалния случай трябва да бъде направен от лесен за почистване материал като пластмаса, е лесно да се измие, ако органичните отпадъци не съдържат твърде много влага. Дори трябва да държите боклука сух в био кошчето, защото това предпазва от редица неприятни последици:

  • Личинки
  • мирише
  • постоянна влага
  • кошче, което не е изпразнено

Намалете миризмите

Ако все още имате вонящи органични отпадъци въпреки малко влага, има специфичен метод, който можете да използвате, за да намалите миризмата. В допълнение към използването на сухи материали, трябва да оставите отпадъците да изсъхнат на въздух, преди да бъдат изхвърлени с органични отпадъци. Това означава, например, оставете корите от моркови да изсъхнат след пилинг.

Освен това не поставяйте боклука в кошчето. Ако те просто лежат един върху друг, въздухът може да циркулира, дори ако имате капак на кофата. Малкото количество въздух не застоява по този начин и гарантира, че можете да съхранявате боклука по-дълго, преди да се наложи да го изнесете.

Дръжте капака затворен

Дръжте капака затворен, особено през лятото. Отворените контейнери за органични боклуци са храна за мухи. Освен това отворената кофа улеснява снасянето на яйца, което насърчава излюпването на личинки. Трябва да е точно прилепващ капак, който добре затваря кошчето. Това означава, че не е нужно да изнасяте органични отпадъци всеки ден. Но съхранявайте максимум три до четири дни, в противен случай той ще заплесневее.