Поставете органичните отпадъци свободно в кошчето?

Поставете свободно органичните отпадъци в кошчето. Много хора се замислят за тази опция, които са останали без вестници или които не искат да използват разградими найлонови торбички. Тъй като това са органични отпадъци, те трябва да гният без допълнителни вещества, но трябва да се спазват няколко точки.

Разрешени са органични отпадъци в кошчето без чанта?

Теоретично не е забранено поставянето на насипни органични отпадъци в кошчето без торба. Боклукът изгнива много по-бързо, особено без торбите, обикновено след шест седмици, докато пластмасата отнема най-малко дванадесет седмици. Проблемът: торбите трябва да се ловят поотделно от купчината. Много рециклиращи отпадъци не правят това и обикновено изхвърлят органичните отпадъци в торби директно в инсталациите за изгаряне.

Поради тази причина дори е препоръчително органичните отпадъци да се поставят в кошчето без торба. Този вариант обаче може да причини някои проблеми, особено ако пренебрегнете определени точки. От една страна, винаги трябва да е възможно плътно затваряне на кошчето. Това е особено важно през лятото, за да няма мухи или животни, които да имат достъп до кошчето. Определено не искате да имате нищо общо с червеите.

Другият проблем е вонята, която е особено често срещана при насипни органични отпадъци. По тази причина прочетете нашите съвети за изхвърляне, тъй като с тях лесно можете да изхвърлите свободно органичните си отпадъци.

Съвети за изхвърляне

1. Пази сухо

Един от най-важните моменти при изхвърлянето на насипни органични отпадъци е сухият кош. Ако съхранявате твърде много органични материали един върху друг, се създава твърде много влага, което води до интензивна миризма поради многобройни бактерии. Поставете смачкан вестник на дъното на кошчето, за да изтеглите влагата от отпадъците. След това можете лесно да поставите свободни отпадъци в кошчето за органични отпадъци.

2. Почистете добре

Ако изхвърляте насипни органични отпадъци и най-вече без вестник, трябва да почиствате кофата за боклук всеки път, когато го изпразвате. Изплакнете ги добре с вода и ги оставете да изсъхнат на въздух. През зимата трябва също да почиствате органичните отпадъци, въпреки че нямате толкова много проблеми с разхлабените отпадъци през студения сезон.