Изхвърляйте Biomüll правилно - стъпка по стъпка

Разделянето на отпадъците е важен аспект на ежедневния живот. Той защитава ресурсите и намалява разходите по отношение на рециклирането на отпадъците. За да извлечете максимума от отпадъците си, трябва да използвате Biomüll правилно. Има някои точки, които трябва да разгледате за оптимално изхвърляне.

Позволени отпадъци

Какво принадлежи на Biomüll? Този въпрос моли много хора, когато те първо използват биомули. Biomüll е предназначен за обезвреждане на органични материали, които възникват главно поради приготвянето на храна или включва останки, които вече не се консумират. Това е, купа с краставици, плотове за хляб или кафе принадлежат на отпадъците, които можете да изхвърлите от биомил.

Еднакво важни са отпадъците, които при никакви обстоятелства не принадлежат на Biomüll. Това са всичко, което или не съдържат органични компоненти като пластмаси и стъкло или не са стиснати достатъчно бързо, например покрита хартия (списание). Следващият списък ви дава преглед на кои отпадъци не принадлежат в Biomüll:

  • пластмаса
  • Пелени
  • Яйца
  • Памук и изделия от памук (дъховете)
  • Хигиенни отпадъци
  • Малки животни и котешки отпадъци
  • Метал и кутии
  • Аш
  • Батерии и електрически уреди

Дори и за използването на биоразградими искове за боклук за Биотон, без. Въпреки че те гнило, те се нуждаят от два пъти по-дълъг от конвенционалните биомали. Това намалява качеството на червените и някои торби със съдържание дори няма да бъдат рециклирани, но току-що изгорени.

Съвети за правилното изхвърляне

1. Намаляване на влагата

Да се ​​разпорежда правилно с биомула, тя е опакована в хартиени торби или вестници. Това намалява влагата, която осигурява неприятни миризми. По същия начин можете да поставите вестници на дъното на тона. Стомък или дървени стърготини също е подходящ. Винаги дръжте капака затворен.

2. Местоположение през лятото

През лятото тонът трябва да бъде поставен в частичната сянка. Това гарантира, че отпадъците не се затоплят и гнило много по-бързо, което причинява списание и насърчава образуването на миризма.

3. Зима

През зимата не може да се случи, че Biomüll замръзва. В този случай вземете пръчка или метла и разградете го. А именно, замразена биоматура не може да бъде взета от отстраняването на боклука. Поради тази причина е препоръчително да се създаде тон на място, защитено от замръзване.

4. Изрязване на трева и градински отпадъци

Ако искате да изхвърлите отпадъци от градината или след грижите за растенията си, определено трябва да ги оставите да изсъхнат. Градинските отпадъци могат да започнат с блестящ, когато сте мокри в биомало. Ако можете да изсъхне преди, изхвърлянето е включено.

Но никога не се разпореждайте с болни или вредители и вредители в Биомюл. Патогените могат да се разпространяват, особено ако се разпореждате с биомула си над компост.