Изхвърляйте самия Бимюл - както успява!

Искате да се разпореждате с биомула си, така че това да не е необходимо да се отнеме над биотонната? Не се притеснявайте, има различни начини за изхвърляне на биологични отпадъци без събиране на отпадъци и дори рециклиране. Това е точно каква е целта на независимото изхвърляне: рециклирането и използването на продуктите за възстановяване.

Изхвърлете биомала чрез купчина компост

Класическият начин за изхвърляне на биомели се предлага от компоста. Компост е купчина органичен материал, произведен в структура на слой, която се върти за дълъг период от време. Като краен резултат ще получите компост, който можете да използвате в градината за вашите растения като дълготраен тор.

Специално за градинар, компост винаги се препоръчва, тъй като получените отпадъци могат лесно да гневят. Голяма част от органичните отпадъци могат да се изхвърлят по този начин, като биотонът ви вече не е толкова пълен. Когато създавате компост, трябва да обърнете внимание на състава, така че да не е твърде влажно и не са привлечени животни.

Създайте компост: съвети

1. Няма животински отпадъци

Не всички отпадъци, принадлежащи към Biomüll, трябва да бъдат дадени на компоста. Те включват варени трапезарни остатъци, животински отпадъци, плевели, декоративни растения, болни растения или цитрусови плодове. Всички тези опасения за нежелани странични ефекти в независимия спор.

2. Структура на слоя

Поставете купчината на компост в половината нрай и го предпазвайте от дъжд. Подът е защитен само с телена мрежа, така че микроорганизмите да могат да проникнат и да раздадат биомула. Обърнете внимание на класическата структура на слоя, когато се поддържа Rotte. Това започва отдолу и се осъществява в 3 слоя:

  • Клони, четка, сухи материали (Z.Б. Картон)
  • Клони, разрез на трева, суха листа
  • Земята, Биотерапед

Алтернатива: Мини биогаз инсталации

Ако нямате интерес към компост или не много градинарство, можете да доставяте дома си за биологични отпадъци с енергия. Мини биогаз инсталации са специално проектирани за тази цел и всъщност са направени за земеделски стопанства, торът трябва да произвежда. Но все повече и повече съоръжения за собственици, които могат да спечелят биогаз от биовите пътища. Един от най-известните производители има HomeBiogas, чието съоръжение е достъпно за около 600 евро и може да съхранява още по-големи количества органични отпадъци.