Направете сами торби с органични отпадъци - стъпка по стъпка

Ако искате да използвате торбички без пластмаса за вашите органични отпадъци, не е нужно да купувате допълнителни хартиени торбички. Можете лесно да направите и използвате подходящи торби за органични отпадъци сами. Проектът успява без много усилия и може да бъде реализиран без никакви проблеми със съответните инструкции. Най-доброто от всичко: Вече не трябва да купувате торби с органични отпадъци.

Изберете материал

За да изхвърляте органичните отпадъци ефективно, трябва да избягвате пластмасата. Това е трудно за рециклиране и не може да се използва под никаква форма за органични отпадъци. Ако не искате да изхвърляте органичните отпадъци в кошчето, трябва да използвате подходящ материал за собствените си торби. Вестникарската хартия е най-подходяща за този случай, защото можете да я сгънете във формата на чанта.

Трябва да е само вестник, който вземате от всекидневник. Само те са направени от хартия, подходяща за органични отпадъци, и са отпечатани с мастило, което не представлява проблем за околната среда. Не трябва да използвате други предмети, подобни на вестници. Особено, тъй като листата са твърде малки:

  • Списания
  • Брошури
  • Каталози
  • брошури
  • Илюстрирано

Бръчки: стъпка по стъпка

1. Изберете страница

Преди да можете да сгънете торбата с органични отпадъци, трябва да изберете подходяща страна. Не го разкъсвайте. За щастие вестниците винаги се сгъват по един и същи начин. Премахнете една от двойните страници и не я повреждайте.

2. Разпространение

Сега разстелете това пред маса и се уверете, че няма прегъвания, пукнатини или порязвания. Сега сгънете един от двата странични ръба в средата. Това намалява дължината на вестника.

3. Сгънете ъгли

Сега сгънете един от ъглите на сгънатия ръб в противоположния ъгъл. Сега трябва да имате голям триъгълник пред себе си. Сгънете един от заострените ръбове върху ръба на противоположната страна. Ъгълът трябва да бъде сгънат в средата. Обърнете хартията и сгънете остатъчния ъгъл по същия начин.

Сега видимият правоъгълен ъгъл се поставя в джоба, който е създаден. Обърнете чантата и повторете тази стъпка. Тогава чантата може да бъде настроена и напълнена.