Брезово дърво за занаяти

Брезовото дърво е дърво, което обикновено е подходящо за много цели - за строителство на лодки, като дърва за огрев и за мебели и подове. Но занаятите са страхотни и с бреза. Прочетете тук какво можете да направите с бреза.

Постройте лодка

Брезовото дърво винаги се е използвало за изграждане на лодки. Това е така, защото брезовата дървесина е особено водоустойчива и изключително издръжлива под вода. В допълнение към добре познатите кораби, направени от брезова кора, които между другото могат да бъдат и хубав занаят, можете да построите и истински модели лодки с брезова дървесина.

  • Прочетете също - Изгаряне на брезова дървесина
  • Прочетете също - брезова дървесина
  • Прочетете също - брезово дърво - каква цена се иска?

Направи си сам щипки

Който е похот и много време, също може да направи начин да се направи прищевка от бреза дърво веднъж. Често са направени по-ранни дървесни повърхности от бреза, но междувременно са били разселени от масовата продукция. Като се уверите, че им допринасят за избягване на пластмаси и да създават много издръжливи и много отделни парчета за къщата в прищепства. Можете също да ги украсите или да ги украсите по специален начин и да направите истински уникални парчета. Особено използваната, традиционна форма се предлага.

бреза

Бирч дърво е идеален за шофиране. С отличната дървесина, която обикновено се обработва, по-малко опитен най-добре подходящ добре. Издръжливостта и еластичността на дървото са напълно противоположни. Обръщането на предмети не само за декорация, но и за ежедневна употреба може да бъде много забавно.

Обърнати щипки за дрехи

Тъй като брезовата дървесина е много еластична, можете да обърнете и украсите обикновена кръгла дървесина. Тесен процеп, фрезован в средата, след това държи прането ви сигурно на линията. Тук в играта влиза еластичността на брезовото дърво.

Бреза дърво за дърворезба

Брезовото дърво е относително подходящо за дърворезба. Това е гъста дървесина, с много хубаво зърно на много от парчетата. Трябва да внимавате дървото да не се счупи - този риск е сравнително лесен при брезовата дървесина, особено ако нямате опит. Ако купувате бреза за дърворезба, преди всичко трябва да изберете дърво с изправени годишни пръстени - там рискът от изкривяване е още по-малък. Когато правите своя избор, винаги обръщайте внимание на зърното - така че издълбаното ви парче да изглежда наистина хубаво по-късно.

Съвети и трикове Ако тепърва започвате да се научавате да дърворезбите, най-добре е да използвате липа. Най-добре е за начинаещи, много лесно се издълбава и също така позволява на фините детайли да работят добре.