Ремонт на битум - така трябва да продължите

Покривният филц трае само за ограничен период от време. Напълно нормално е с течение на времето да се напукат или да изтекат. Но тогава е важно да направите чист ремонт, за да не може повече вода да проникне. Как да направите това, кои материали могат да се използват и как точно да продължите, можете да прочетете в нашата статия.

Покриване на следите

Покривният филц (16,48 евро в Amazon *) може лесно да бъде напълно покрит, ако размерът на щетите е твърде голям. Това определено се препоръчва, особено ако забележите множество повреди или ако има непрозрачно проникване на вода под покривната мембрана.

  • Прочетете също - лепило битум - трябва да обърнете внимание на това
  • Прочетете още - Лепило покривен филц
  • Прочетете също - Полагане на дебело битумно покритие - трябва да знаете това

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да прикрепите новите листове покривен филц чрез залепване, за да покриете наистина плътно старите, повредени листове. Можете лесно да поставите няколко слоя покривен филц един върху друг.

Само когато има много слоеве един върху друг на покрива, трябва да изхвърлите стария покривен филц поради риск от пожар и да го запечатате отново.

Контрол на покрива

Независимо дали забелязвате навлизане на вода или не, трябва да проверявате внимателно покрива поне веднъж годишно. По този начин щетите могат да бъдат идентифицирани на ранен етап и да бъдат отстранени своевременно.

Обърнете внимание дали можете да видите индивидуални щети, дали следите са се разхлабили напълно или забелязвате следи от вода. Също така винаги проверявайте преходите към улука, както и всички връзки за стена и прозорци. Там щетите и течовете са много чести.

Поправяне на незначителни повреди

Малките повреди, които се виждат ясно, могат лесно да бъдат отстранени с покривен лак. Повредената зона се запечатва по този начин и след това отново се запечатва напълно.

Можете също да залепите отделни нови листове върху повреден лист, но в този случай винаги е препоръчително да покриете целия покрив с нови листове.

Моля, обърнете внимание: При ниски температури (под 10 ° C) обикновено не можете да извършвате ремонт на покривния филц. За целта изчакайте топъл сух ден над тази температурна граница, за да започнете да се оправяте.

Като тест за теч за уплътнителя, напръскайте малко вода върху ремонтираната зона, след като изсъхне, и вижте дали действително е изтекла. Ако не, трябва да повторите запечатването или допълнително да залепите мембраната още веднъж.

Съвети и трикове Имате по-малко притеснения, ако залепите покривния филц с битумна ламарина. За да направите това обаче, имате нужда от газова горелка (€ 38,99 на Amazon *), помощник и известен опит, за да го направите наистина правилно.