Гофрирани битумни листове - коя страна е нагоре?

Гофрираните битумни листове могат да бъдат обработвани много лесно, дори и от миряни. В много случаи обаче винаги има въпроси за това как да закрепите панелите правилно и как да поставите панелите правилно. Можете да разберете коя страна на битумните гофрирани листове трябва винаги да е отгоре и как да ги поставите и закрепите правилно в нашата статия.

Гофрирани битумни листове: коя страна е нагоре?

Когато купувате, често ще намерите гофрирани битумни листове, които имат гладка и гофрирана страна. Често не е възможно продавачът да посочи как трябва да се полагат панелите. Но логиката препоръчва това гладкост Обърнете го отстрани, тъй като е много по-лесно да се събира мръсотия върху ръбести повърхности.

  • Прочетете също - завийте битумни гофрирани листове - това работи?
  • Прочетете също - Гофрирани битумни листове - каква трайност може да се приеме?
  • Прочетете също - Ремонт на битумни гофрирани листове - какво може да се направи?

Ако са приложени инструкции за инсталиране, разбира се, винаги е препоръчително да следвате инструкциите за инсталиране.

Съвети за полагане на гофрирани битумни листове

Що се отнася до правилното полагане на пода, често има неясноти, които дори продавачите в железарските магазини често не могат да разрешат. По-долу сме събрали няколко съвета и трикове за полагането и няколко общи инструкции за полагане на вас.

Субструктура

Подструктурата на битумните вълни е изключително важна. Заковаване на плочите директно към покрива по никакъв начин не се препоръчва - тук е рискът от образуване на пот вода и животът на плочите намалява многократно.

Подконструкцията, завивка на покрива, се състои от:

  • Подпален
  • Вземане на проби и
  • Пробив

Плочите на битумните вълни след това се завинтват на брояча. По този начин помещението може да бъде достатъчно вентилирано под плочите и няма опасна пот вода, която може да повреди плочите.

Под Untervannbahn можете да прикрепите един към два слоя покрив (16.48 € в Amazon *). Разстоянието между летвите винаги се основава на съответния наклон на покрива.

Закрепете правилно гофрирани битумни листове

Най-добре е да се забият гофрирани битумни листове. За това се използват специални гвоздеи, които също са индивидуално запечатани с уплътнение (камбанен уплътнител).

Ноктите се поставят в горната и долната част на всеки гребен на вълната, в средата на плочата само във всеки друг гребен на вълната. Плочите се получават срещу преобладаващата основна посока на вятъра преместени.

Съвети и трикове Научете за необходимите разстояния от 1.На 600 м надморска височина например е възможна само пълна облицовка вместо летви.