Черният живот материя: защо движението ни ангажира всички

Джордж Флойд стана жертва расово мотивирана полицейска власт. Защо случаят трябва да ни накара да се ядосвам и защо blackliVesmatter е толкова важно.

Човек е убит на открито улица. Той тече около благодатта. Той тече около живота си. Но кой може да му помогне, ако самите нарушители носят полицейски униформи? Ако хората, които го отведат в живота, те са, които всъщност трябва да ни защитят?

Така се е придобили в Минеаполис в САЩ. Човекът, който е загубил живота си, е 46-годишният африкански американски Джордж Флойд. Видеоклипът на смъртта му заобиколи света.
Има изстрели, които са трудни за изтърпяне. Флойд е на пода, конел на бял полицай на врата му. Над 7 минути. Отново и отново трябва да се чуе как Флойд удари около живота си. "Не мога да дишам. Моля те не ме убивай."

Вие заслужавате дъха си, достойнството си, живота си. Не на улицата, убита от коляното на бялото ченге на врата ви. Вие заслужавате нашите сълзи, нашите молитви, нашата гняв, нашето действие. Трябва да действаме - за вас - и за всички тези не са били камери. Трябва да. Georfloyd pic.Twitter.Com / Jemnutkxv6

- AVA DUVERNAY (@AVA) 27 май, 2020

Джордж Флойд няма случай

Смъртта на Флойд предизвикаше вълна по-дълбока в САЩ, което доведе до протести в цялата страна. Хората също пътуват по пътя за дни след убийството във всичките 50 държави почти ежедневно, за да демонстрират срещу расизъм, расово профилиране и полицейско насилие.
Защото смъртта на Флойд няма случай. Спомняме си Майкъл Браун, който е убит в Фъргюсън 2014, Мисури. Или на Ерик Гарнър, чиято смърт причинява международна усещаност през същата година. Отново и отново черните цивилни стават жертви на насилствени и дискриминационни полицаи.
Според статистиката на организацията "картографиране на полицейското насилие" умира в САЩ 1 през 2019 година.099 души чрез полицейска власт. Вероятността да станете жертви за афро-американски три пъти по-високи, отколкото за белите американци.
В социалните мрежи потребителите разказват историите за безброй черни мъже и жени, които са били убити от полицейска ръка. За да направите това, използвайте hashtag blacklivesmatter. Асоциираното движение "черно животът е построен през 2013 г. и е срещу насилие срещу черно или.". Хора с цвят (POC).

Знаете имената. Тезата е просто статистика, те са били убити от полицията. Списъкът продължава да нараства и правителството не се грижи. Blacklivesmatter georghfloyd pic.Twitter.com / hrzgdybfy

- Рок (@luvrmyoui) 28 май, 2020

Мирни протести със сълзотворен газ

Протестите в САЩ започнаха след смъртта на Джордж Флойд Мир и това, въпреки че напълно с право много ярост е в играта. Междувременно медиите все повече докладват за бунтове и ескалации по време на демонстрации в някои градове.
В Twitter видеоклипове се разпространяват, които показват как полицията със сълзи и гумени изстрела противоречи на демонстрантите. В запис е дори да се види как полицията в Ню Йорк ще иска да влезе в тълпа с SUV. Има плашещи записи.

Twitter потребители, които са на място, дори и с протестите, съобщават, че ситуацията често ескалира само чрез намесата на полицията. Мирните блокове се разтварят насилствено и хората са арестувани само защото са на място.
Американският президент Доналд Тръмп е публично от страна на полицията. Той описа демонстрантите в пост в Twitter като "терористи" и обявиха да използват въоръжени войници срещу тях.
За дата на снимката пред църквата във Вашингтон D.° С. В понеделник Тръмп направи дори демонстранти със сълзотворен газ и оръжие насилие "премахване", като vox.Com t.

Blacklivesmatter: Ние всички носим отговорност

Кой вярва, че темата черен живот не е от значение в Германия, която не е наред. Случаите на полицейско насилие могат да бъдат по-малко в тази страна, но расизмът и расовото профилиране е толкова сега, колкото сега, както винаги.
Всеки ден хората с цвят изпитват дискриминация и насилие поради цвета на кожата или техния произход.

"В САЩ черните хора са застреляни, толкова зле, те не го имат в Германия.- Не знаеш колко често съм казал това. Или може би, защото правите същия опит, защото вашите братя и сестри са.

- Aminata Touré (@aminajxx) 27 май, 2020

Тази опасна идеология, също като "бяла надмощие" (на немски: "бяло превъзходство"), се простира по целия свят. Ето защо е толкова важно, че тук в Германия гласове ще бъдат силни. Срещу полицейската сила в световен мащаб, срещу расизма - срещу система, която защитава убиеца, Само защото носят полицейска униформа.
Всичко това най-накрая трябва да бъде сложило край. И това е един от нас. Ние всички носим отговорността да се справяме с расизма и външната омраза. И двете публично в мрежата, както и хората в нашия живот и ежедневие.
Цитат от активист за граждански права и автор Ангела Дейвис го води до точката:

В расистко общество не е достатъчно да не бъде расист. Трябва да бъдем антипасистки.