Разтопете оловото безопасно и без мехурчета

Поради ниската си точка на топене, оловото може лесно да се стопи. За тежести при риболов или изработка на модели, тежестите от олово могат да бъдат отливани във всякаква форма. Тъй като тежкият метал има токсичен ефект по няколко начина при топене на олово, трябва да се подготвят внимателно.

Горещо олово пръска по вода

Точката на топене на оловото се достига при 327 градуса по Целзий. Тази температура вече може да се генерира с голяма свещ. Препоръчваме да използвате печка за къмпинг или горелка с бунзен, за да улесните равномерното и непрекъснато топене. Важно е да имате противопожарен контейнер, който да е сух. Когато оловото удари вода, то се пръска.

нашата препоръка

Купа за топене на водна баня Wenco, неръждаема стомана, 14 см, сребро
13,19 EUR Към продукта

Оловото от тежки метали е отровно и може да се разтопи само със защитни ръкавици. В идеалния случай се топи в добре проветриво открито пространство. В затворени помещения трябва да се носи респиратор. Течното олово трябва незабавно да се излее в подготвените форми или съдове.

Ето как топите оловото

  • Олово заготовки
  • Бунзен горелка или къмпинг печка
  • Защитни ръкавици
  • Ако е необходимо, дихателна защита
  • Поливателен съд с дръжка
  • Форми за леене

1. Разпределете олово

В зависимост от първоначалната форма, разпределете оловните заготовки в съда за топене. Този съд за поливане с дръжка трябва да се пълни възможно най-равномерно. Докосвайте заготовките само с ръкавици, тъй като контактът с кожата пренася отрова.

2. Топлина

Най-безопасният начин за отопление е с ръчна горелка, която държите отгоре над оловните заготовки. Оловото "плава" след няколко минути и може да се излее. Напълнете го в предоставените форми. Повърхността трябва да е равна, чиста, твърда и незапалима.

нашата препоръка

Lee Precision 90948 Warmer Pro 4 - 20, разноцветни, един размер
Към продукта

3. Махайте въздушните мехурчета

Ако във вашето разтопено олово се образуват въздушни мехурчета, преместете изливащия съд в посока на бавно кръгообразуване, за да измиете уловения въздух.

4-ти. Почистете съда за поливане

Да предположим, че вече не можете да почиствате поливащия си съд от всички натрупвания на олово. Следователно трябва да използвате само съдове за работилници и никога съдове за готвене. Почистете съдовете с разредители на киселини и след това с разтвор на сода.

нашата препоръка

Чугунена печка Lyman, голяма, за възрастни, унисекс, микс, един размер
Относно продукта Съвети и трикове Когато извличате уловения въздух, трябва да обърнете внимание на инерцията на разтопения метал. Той се "люлее", когато се движи твърде силно и може бързо да се разлее.