Бъдете здрави! Тези 10 неща около студ трябва да познават всички

Около един подход и кашлица: всеки се чувства - само един самият е все още добре. Разбира се, това трябва да остане по този начин!

И така, това остава така, трябва да знаете най-важните факти около студ. Как да заразите, когато трябва да останете при лекаря и когато сте у дома.
Студът е инфекция, задействана от вируса на горните дихателни пътища. Кажете кашлица, студено и болезнено гърло обикновено идват като пълен пакет и направете добра седмица в тялото широк. Като цяло, студът е досаден, но безвреден. За да се справите с нея и може да ви защити оптимално преди, събрахме отговорите на десетте най-важни въпроса за вас.

Във видеоклипа >> студени митове: какво наистина помага и какво не?

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Esther Pistorius

Въпрос 1: е студът да обвинява за студа?

Мокри крака, вечно в студа стояха: ясно, че ще бъдете болни след това ... Това не е вярно. Студът е причинен от вируси. Ако имунната система е отслабена, те могат да се оправят в тялото и за писти и сътрудничество. да се грижи. Причините за отслабена имунна система са многобройни: нездравословна диета, твърде малко сън, липса на движение или непрекъснат стрес. Подукането може също да помогне, а по-скоро в комбинация с другите фактори.

Също така прочетете: Гриплна инфекция: Значи разпознавате и се настивате

Въпрос 2: Колко голям е рискът от инфекция със студ?

Студените вируси се предават чрез инфекция с капчици. Кажете: Някой кашлица или сняг и вече обгръща вирусите през въздуха и се установяват върху повърхностите. Ако приемете тогава и след това докоснете устата, например, можете да заразите себе си. Инфекцията е поради студ е доста висока.

Въпрос 3: Как да се огънем най-добре?

Всичко е по-важно да се хванете през есента и зимата, високия сезон за студени заболявания, предпазни мерки. Редовното измиване на ръцете със сапун е най-добрият превантивен барел и тъй като коронапандията също е защитата на носа на устата повсеместна аксесоар.
В противен случай трябва:

 • Обърнете внимание на здравословната диета
 • спя
 • редовно се движи
 • Осигуряване на почивки за релаксация
 • Средни тълпи и тълпи

С DocMorris ще намерите богат избор от продукти, които ви довеждат през студеното време.*

Четене Съвет: Моля, достъп тук: това са 50 най-здравословната храна!

Въпрос 4: Кога трябва да отидете при лекаря?

Тъй като студът в повечето случаи е безвреден, можете да запазите посещение на лекар. Лекарството я дава над брояча в аптеката. При недостиг, много висока температура, силна врата или ухода или ако жалбите не са станали много по-добри след седмица, трябва да отидете при лекаря.

Въпрос 5: когато остане по-добър у дома, кога можете да отидете в офиса?

Няма общ отговор на този въпрос до коронапандията. По принцип човек не прави услуга или колегите си благосклонност, ако дойде като бачилска обвивка в офиса, а останалите възприемат. Това вече беше така преди пандемията.
Тъй като Корона сега трябва да бъде по-предпазлива и по-значителна. Означава: ако се чувствате подходящи и нямате симптоми на треска или студ, можете да отидете в офиса. Ако се чувствате уморени, копеле, имат студ, треска и болки в тялото, ако предпочитате да останете у дома.
Що се отнася до риска от инфекция, ако се придържате към следните съвети, можете да минимизирате риска:

 • Кашлица само във вашата армия.
 • Нест в кърпа или армия.
 • Измийте ръцете си редовно.
 • Не разделя храната или напитките с другите.
 • Гуми стаите, в които ставаш.

Тук ще намерите всички домашни средства срещу студ с един поглед!

Въпрос 6: Какво наистина помага със студ?

Настинки изчезват от сама - не е нужно да правите нищо. Въпреки това, като дразнеща кашлица, бягане или запушен нос много нерви, повечето обичат да атакуват наркотици или домашни средства.

Нека да получим съвет в аптеката, има голямо разнообразие от лекарства за отделните симптоми. Добре е освобождаване на кашлица, z.Б. С мащерка и таблетки срещу възпалено гърло. Срещу запушен или тесен нос помага на носния спрей. Вдишването се е доказало като домашно лекарство. Горещите пари овлажняват лигавиците и са добри срещу всички симптоми на студ.

Също така прочетете: Колко време отнема студ? Трябва да знаете тези 5 факта

Въпрос 7: може да причини зависим от нос?

Назален спрей е много популярно средство за студ, защото няма нищо по-досадно от запушен нос, който предотвратява съня. Въпреки това, на мита, че назален спрей може да зависи, е добре. Лизитет мембрани се използват за пръскане и прагове, веднага щом ефектът намалява.
Не трябва да използвате назален спрей заради малко повече от седмица. Алтернативно, можете да тествате спрейове с морска сол или да направите нос. Носните лигавици също овлажняват и помагат при източването.

Въпрос 8: Спорт: Да или Не?

Със спорта е малко като вървянето с работата: всичко е въпрос на дискретност. Ако се справяте добре, имате само студ и нито кашлица, нито треска, можете да направите лесно спортно обучение. За кашлица или треска, обаче, трябва да спрете и да изчакате, докато симптомите са утихнали, в противен случай рискувате възпаление на сърдечния мускул.

Въпрос 9: Колко наистина нося витаминът?

В първите признаци на настинка, таблетките витамин С вероятно ще RAUSGEBRAUUT, за да даде на имунната система последната минута тласък. Идеята зад нея е добра: витамин С е чудесен за имунната система, но тялото не може да го спаси. Той взема това, от което се нуждае, останалото се екскретира над урината.
Отказа се от таблетките, предпочитат да се обръща внимание на яденето на много пресни зеленчуци и плодове. Което води до повече. Вие приемате много различни витамини, минерали и вторични вредители, които се борят със студа.

Също така прочетете: Чао е студено: 10 съвета за укрепване на имунната система

Въпрос 10: Здраве и съжаление: Какво казвате в студ?

Ако искате да здравете или е това според Knigge Tabu? И трябва да се извини на гнезденето? Строго говорене, можете да спасите "здравето". Knigge казва, че човек не трябва да коментира Lauts на тялото. Мнозина ще пожелаят доброто подобрение, но да се възприемат като учтивост. Ако не се притеснява, можете да го кажете. Между другото, не е нужно да се извинявате за всяка нощ.

Swell:

 • Онлайн брошура "студени болести"
 • Германското дружество за хранене e.В.
 • Федерален център за здравно просветление

Съдържанието на тази статия служи само на информацията и не замества диагнозата на лекаря. Ако възникнат несигурности, спешни въпроси или оплаквания, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.