Блокиране на рамка или обгръщаща рамка - каква е разликата?

Когато инсталирате врати, рано или късно възниква въпросът коя рамка на вратата трябва да избере клиентът. За да улесните вашето решение, представяме разликите между блоковите рамки и рамките за обгръщане в нашето ръководство.

Какво е блок рамка?

Блочните рамки са намалена форма на рамката на вратата. Типичен блок кадър напълно изпълва разкриването. Завършва на едно ниво със стената - така че на самата стена няма рамка. Подформа на блоковата рамка е така наречената рамка на стик. Тази форма на рамката е по-тясна от вратата и не я запълва напълно. Обикновено в средата е прикрепена рамка с пръчка.
Поради своята трезва форма, без излишни украшения, блоковите рамки са популярни както за модерни стилове на обзавеждане, така и за индустриални и модерни офис сгради.

Какво е рамка за обвиване?

Ограждащата рамка обхваща цялото разкриване на вратата. От двете страни на стената тя затваря вратата с видима рамка. Отстрани на вратата, където няма монтирана врата, заобикалящата рамка функционира като чисто декоративна рамка. Проходната рамка е подформа на заобикалящата рамка. Касите на вратите са необходими, за да може да се монтира врата. В случай на стенни отвори без врата, проходните рамки често се използват чисто като декоративни рамки, за да се облече отворът по естетически приятен начин.

В жилищните помещения околната рамка и блоковата рамка са най-често срещаните видове рамки на вратите. По принцип рамката се изисква само за да може да се прикрепят пантите на вратата. Тези много минималистични, визуално само частично привлекателни форми на рамката на вратата се използват при особено трудни разкрития. Правилната рамка на вратата също зависи от дебелината на стената - при много широки или много тесни стени може да е трудно да се монтира подходяща рамка на вратата. Чисто функционалните рамки на вратите също често се използват в помещения, в които оптиката играе малка роля, например в мазета или тавани.

Разлики между блоковата рамка и рамката за обгръщане

  • Блоковите рамки се намират само в рамките на разкриването
  • Околните рамки са разположени в разкритието и покриват парче стена с рамка от двете страни на стената
  • Блоковите рамки са малко по-евтини от обгръщащите рамки

И двата кадъра са функционални и визуално привлекателни - следователно разликата между блокови и съраунд въпроси е по-скоро визуална и финансова. Любителите на модерни концепции за обзавеждане и елегантни линии могат да използват рамката на блока без колебание.

Външните рамки са класически и много познати - панелът на стената също донякъде защитава ъглите на вратите, но те са предимно оптична характеристика.