Изхвърлянето на почвата в органични отпадъци - възможно ли е?

Вашите саксийни растения трябва да бъдат презасадени или вредителите са се утвърдили? В този случай старата почва трябва да се изхвърли, преди да можете да развалите растенията си с нов субстрат. Когато се изхвърля почвата за засаждане, често възниква въпросът дали субстратът, който вече не е необходим, може да попадне в органични отпадъци.

Изхвърлете почвата в органични отпадъци - няма проблем

Дали можете да изхвърлите почвата в органични отпадъци зависи от общността, в която живеете. Всяка община може да определи дали земята трябва да се изхвърля като органични или остатъчни отпадъци. Поради тази причина трябва предварително да разберете какво е разрешено във вашия район. Ако имате късмет, необходимата информация ще бъде изписана на зеления или черния кош. Ако не, свържете се с вашата общност.

В повечето случаи обаче изхвърлянето на почвата в органични отпадъци не е проблем. Просто се уверете, че изхвърляте само малки количества, които са нормални за домакинството. Трябва или да изхвърлите по-големи количества в контейнер, или да ги занесете на депо или център за рециклиране.

Каква трябва да бъде земята??

Няма значение дали изхвърляте стара или постна почва в органични отпадъци. Той просто не трябва да съдържа следните компоненти:

  • Камъни
  • Растителни остатъци
  • Химикали
  • Керамика
  • Пластмаси
  • Тухли и други материали

Освен това земята не трябва да съдържа патогени или вредители. Ако вашите растения са загинали поради гъбички или вредители в земята, можете да ги изхвърлите само в остатъчните отпадъци поради естеството им.

Алтернатива: изкопайте

Ако почвата вече не може да се използва за вашите саксийни растения поради годишната дата на пресаждане, тя все още може да се използва в градината. Това е особено полезно, ако все още имате нужда от пръст в градината или не искате да оставяте твърде много отпадъци в контейнера за органични отпадъци. Уверете се, че почвата не е заразена. Няма значение дали е кльощава.

Просто вземете саксийната почва и я смесете добре с изкопаната почва на желаното място. Не е нужно предварително да изсушавате почвата или да я подготвяте по друг начин. Дори растителните остатъци могат да останат в саксийната почва, стига да не са изгнили.