BMW ключът е загубен - какво да правя?

Изгубените ключове са досадни. Въпреки това, загубата на ключ може да приеме повече проблеми. Които те са, и как го избягвате, това ви информира следното ръководство.

Търговско търсене на ключ

За да си спестите последващи проблеми, досадно бягане и евентуално високи разходи, първо трябва да се извърши щателно и обмислено ключово търсене.

  • Прочетете също - Копирайте ключ на BMW
  • Прочетете също - Копиране на ключ без ключ
  • Прочетете също - загубени ключове - това покрива ли се от застраховка „Гражданска отговорност“?

Препоръчително е да мислите за последните станции в тишина и спокойствие. Всяко място, което сте били, и всеки път между тях трябва да се търсят внимателно.

да попитам

  • във всички барове, където сте били
  • във всички магазини човек е посетил
  • в отговорната служба за изгубени имоти в града
  • ако е необходимо и в отговорната служба за изгубени имоти на гарата. Ключовете на BMW се издават по-рядко от тези на други марки, но шансът все още съществува.

Докладвайте пред застрахователната компания

Загубата на ключ трябва незабавно да бъде докладвана на вашия застраховател. В противен случай, в случай на последваща - дори по-късно - кражба на автомобила, застраховката остава напълно безплатна.

Ако ключът се появи отново по време на търсенето, застрахователната компания, разбира се, също трябва да бъде информирана.

Ако кражбата на ключа не може да бъде изключена със сигурност, във всеки случай трябва да се подаде сигнал в полицията. Копие от уведомлението трябва да бъде изпратено до застрахователната компания.

След това застрахователната компания ще ви информира дали е необходимо да смените всички ключалки на автомобила, за да продължите да имате застрахователно покритие. В този случай собственикът на превозното средство има високи разходи. Смяната на всички ключалки в специализираната работилница обикновено струва няколко хиляди евро.

Някои застрахователи удовлетворяват, че изгубеният ключ е заключен в специализирания семинар. Кодът, съхранен върху него, вече не се приема от имобилайзера. Следователно превозното средство може да не се въвежда в експлоатация с изгубения ключ.

Ако застраховката е пусната с блокиране на изгубения ключ, трябва да бъдете потвърдени във всеки случай във всеки случай от застрахователя в писмена форма.

Съвети и трикове също съхранението на вторичния ключ - или резерв, умен - на превозното средство, например в задната светлина, може да бъде проектиран от застраховка като небрежност. Тя трябва да бъде по-добра за това поради съображения за сигурност, така че застраховката няма да стане без власт.