Използвайте смес за изравняване на пода и извън мразоустойчив

Има различни материали, от които може да се направи нивелираща смес или нивелираща смес. Когато се използва навън, е важно съединението да е и устойчиво на замръзване. Освен това масата задължително трябва да съответства на старата подземна повърхност. Прочетете какво е необходимо.

Универсално приложимо изравняващо съединение за вътрешна и външна употреба

В идеалния случай нивелиращата смес е самонивелираща се, бързо настройваща се и стабилна. Това е особено вярно, когато се използва на открито. Тук обаче също е важно компенсиращата мярка да е подходяща, от една страна, за компенсиране на по-груби неравности до няколко сантиметра. Той също трябва да е устойчив на замръзване. Когато купувате съответния материал, уверете се, че той е подходящ и за открито и че може да се нанесе върху възможните основи, които могат да се състоят от следното:

  • Прочетете също - обработете сместа за изравняване на пода и я нанесете правилно
  • Прочетете също - Правилно избиране и обработка на нивелираща смес за плочки
  • Прочетете също - Изсипете изравняващо съединение
  • Циментови замазки
  • Бетонни подове
  • други покрития от керамика и други материали
  • евентуално подходящ и за търговски използвани зони
  • Зони, на които трябва да се управляват превозни средства, ако е необходимо

Правилното изравняващо съединение за всяко приложение

Съществуват различни видове нивелиращи смеси или нивелиращи смеси, които са оптимизирани за определени области на приложение. Често е важно да можете да изравните по-големи неравности, ако е необходимо. Ако искате да използвате материалите, за да компенсирате наклонени подове или големи повреди, трябва да се уверите, че материалите могат да се нанасят и с подходяща дебелина. Времето, необходимо на продукта да се втвърди, е много важно в този контекст. Уверете се, че сте планирали това време твърдо.

Използвайте смес за изравняване на пода за външни площи

По-специално за външна употреба е много важно стриктно да се придържате към инструкциите на производителя за обработка на материалите, за да можете да постигнете желаните резултати по-късно и да предотвратите образуването на пукнатини. По този начин е от съществено значение да се спазват инструкциите на производителя по отношение на температурата на обработка и външната температура, които при никакви обстоятелства не трябва да се подбиват. Ако наблюдавате цялата информация, особено тази за обработка навън, ще получите гладки, безшевни и преди всичко равни повърхности, които могат да формират основата за нови подови настилки. Повечето материали намаляват праха и предлагат добри свойства на течливост и по тях може да се ходи след по-малко от 24 часа.