Подовите плочки в банята трябва да са неплъзгащи се

Банята е нещо повече от просто място за сутрешната тоалетна. В днешно време често се използва като уелнес зона. С правилните подови плочки мокрото помещение се превръща в оазис на благосъстоянието.

Антиплъзгаща се за сигурна стойка

Особено в банята или други мокри помещения се изисква подово покритие, което позволява неплъзгаща се позиция и безопасно движение. По тази причина там се използват нехлъзгащи се плочки.

  • Прочетете още - Цените за стълбищни плочки съответстват на подови плочки
  • Прочетете също - Покриване на подови плочки временно или постоянно
  • Прочетете също - подови плочки за енергийно ефективен живот

Устойчивите на плъзгане подови плочки са разделени на класове плочки от R 10 до R 12. Това зависи от свойствата на повърхността и глазурите. Термините A, B и C се използват и във влажни зони. R 10 или R 11 са подходящи за нормална употреба, R 12 се избира, ако мокрото помещение трябва да бъде проектирано така, че да отговаря на възрастта.

По-големите области на съединенията и малките формати също увеличават устойчивостта на плъзгане. Класът на приплъзване обаче не трябва да се избира твърде висок, в противен случай почистването ще бъде по-трудно.

Обработката на повърхността

Порцелановите керемидени плочки за пода на банята са импрегнирани, за да ги направят по-малко чувствителни към петна и мръсотия. Цветът и блясъкът се запазват.
Неглазираните подови плочки имат неплъзгаща се и твърда повърхност, остъклените плочки са разделени в различни класове на абразия. Клас 1 се инсталира в бани и душове; клас 2 се препоръчва за по-големи натоварвания.

Увеличете визуално стаята

Ако облицовате малка баня, изберете големи плочки. Поради геометричния им ефект повърхностите изглеждат по-големи. Освен това зоните трябва да се прекъсват само малко. Тъмните цветове на плочките са добри за малки стаи.

С множеството материали изборът на подови плочки за баня често е труден. Следователно доброто планиране на стаята е важно. В kemmler има голям избор от плочки.de, fliesen24.com и керана.де. Евтините плочки се предлагат от 20 евро на квадратен метър.

  • Мозаечни плочки, които предлагат отлична възможност за цветен дизайн за частични площи.
  • Керамични плочки, изработени от естествени суровини, нечувствителни към петна и влага, враждебни на бактериите и лесни за грижи.
  • Декоративни и основни плочки, които се използват за перфектен дизайн
Съвети и трикове Ако като подови настилки се използват мозаечни плочки, повърхността трябва да е равна, здрава, суха и без мазнини и прах. В мокри помещения също трябва да се нанася водоустойчив бариерен слой.