Подобно на пода - дренажът е твърде висок

Етажният душ се счита за модерен и може да бъде инсталиран без бариери, огромно предимство за хората с физически увреждания. Въпреки това, инсталацията не винаги е възможна без допълнително ADO, например поради твърде високо източване.

Когато изтичането е твърде високо за душ на пода

Често подходящо за възрастта превръщането на баня или. такъв обновяване. Това включва душ, подобен на пода, тъй като това предлага необходимата достъпност. За съжаление, тяхната инсталация не винаги е лесна, тъй като често изтичането е твърде високо, за да се монтира душ, подобен на пода. Твърде високи канализации в по-стари сгради вече са предотвратили някакво включване на неравномерния душ и по този начин необходимата достъпност за възрастните и физически увреждания.

  • Също така четете - душ, подобен на пода и дясното изтичане
  • Също така прочетете - подобен душ: твърде малък наклон
  • Също така четете - когато душът с равен етаж изтича

Трудности за високи канализационни тръби

В нова сграда канализационните линии могат да бъдат поставени достатъчно ниски, така че монтажа на душ, подобен на пода е лесно. За съжаление това вижда нещо различно в една стара сграда, където трябва да се задоволите с обстоятелствата. Наклонът за изтичането все още е необходим, така че водата може безопасно да се източи безопасно по всяко време. За тази цел е необходимо съответното ниво на линия за отпадъчни води. С други думи, тя не трябва да бъде твърде висока, в противен случай необходимия градиент не може да бъде осигурен. Но все още има няколко трика, както можете да срещнете проблема:

  • Използвайте специални дренажни системи с вградена помпа
  • Поставете пода по-високо, за да се осигури достатъчен наклон
  • Инсталирайте изключително плоска тава за душ с подиум
  • височината на почвата и използването на дебит на голям площ, а не подложка за душ

Наклонът на линията за отпадъчни води трябва определено да бъде прав

Ако няма достатъчно градиент за линията на отпадъчните води, водата тече твърде бавно или в най-лошия случай повече. Най-простият начин вероятно е в повечето случаи да се използва дренажна линия с интегрирана помпа в много плосък дизайн, така че водата да се транспортира безопасно по всяко време. Инсталацията се извършва на пода. Въпреки това, вие също трябва да спазвате условията в старата сграда и да се уверите, че инсталацията му в пода е лесно възможна. Ако е необходимо, земята трябва да се увеличи леко и по този начин достатъчно място.

Специални решения за старо строителство

За съжаление, подът в по-стари къщи обикновено има само сравнително ниска височина на строителството. Модерните решения в много случаи все още позволяват инсталирането на поне почти земята почва, така че дори тук без бариерен душ нищо не стои на пътя. Въпреки това, когато използвате такива решения, уверете се, че има и съответна топлоизолация и звукоизолация, така че използването на душ без увреждания е възможно по всяко време. Също така, когато инсталирате душ на подова нивото, осигурете достатъчно уплътнение срещу стената и съответната област в пода.