Душове на нивото на пода за приятна баня

В тенденцията на съвременната архитектура и дизайн на санитарни обекти се намира душът на нивото на земята и на пода. В допълнение към визуалния аспект, комфортът е, разбира се, друг важен аргумент за неговата популярност. Докато душовите корита с плочки или вдлъбнатини нямат опасност от придвижване, леко прикрепените душ корита са високи само няколко сантиметра. Възрастните хора с ограничена подвижност или хора с увреждания се ползват по-специално от душовете, които са напълно изравнени с пода. Поради настоящото демографско развитие - все повече хора остаряват - различни публични институции стартираха програми за финансиране.

Модерният дизайн е подходящ за възрастта живот в същото време

Ако планирате да реконструирате баня или предпочитате душове на пода в баните си в нова сграда, можете да получавате безвъзмездни средства и особено заеми с ниски лихви от правителството. Фокусът е върху поддържането на безпрепятствената и устойчива използваемост на душа до напреднала възраст. За разходите за ново строителство или саниране с душ на пода, субсидии и възстановяване на разходите могат да бъдат предоставени от дружествата за грижи и здравно осигуряване. Подходящото за възрастта обновяване на баните и в този смисъл изрично подчертани душове на нивото на пода също се субсидира от Федералната служба за икономика и контрол на износа или се подпомага със заем с ниска лихва. Душ на пода на уебсайта.de можете да намерите много повече информация.

  • Прочетете още - Самостоятелен душ екран за душове на пода
  • Прочетете също - Как да облицовате душа си на пода
  • Прочетете също - Изграждане на душ на нивото на пода - просто обяснено

Стъпаловидните или непрекъснатите плочки създават възможност за дизайн

Ако се спрете на изцяло облицован с плочки под на банята, включващ душа, поставянето на едни и същи плочки изцяло създава елегантен и просторен вид, особено при използване на прозрачни душ стени. Можете да създадете привлекателен външен вид и дизайн, като комбинирате различни размери в един и същи вид плочки, което е особено популярно при плочки с естествен камък и цвят като теракота. Контрастите са друго стилистично средство, което често се избира при избора на плочките за душ на пода. Например, пода на банята с тъмни плочки може да бъде противодействан с блестящи бели плочки върху душовата зона или ъглови фуги могат да бъдат закръглени под душовата глава. Като алтернатива могат да се интегрират душ корита на нивото на пода, които в зависимост от типа на конструкцията и модела предлагат и пълна достъпност.