Основна плоча - слабо място с нарастваща влага

Влагата не е особено смилаема нито за сграда, нито за хора. Влагата причинява мухъл и разболява хората в дългосрочен план. Слабите места, като например върху основната плоча, могат лесно и ефективно да бъдат отстранени с уплътняваща каша.

Защо се използват уплътняващи суспензии??

Уплътняващата суспензия се използва навсякъде, където влагата може да проникне в конструкцията. Влагата има особено проникващ ефект във водната площ на цокъла, в сутерена под подовата плоча или върху балкони и тераси. Дори в банята често е полезно стените и подовете да се третират с уплътняваща каша преди облицовка.

  • Също така четете - разпръснати брави - няма шанс за влага
  • Прочетете също - шлюз за запечатване? Е?
  • Също така прочетете - уязвимостта - бичът създава лекарство

Специално внимание трябва да се обърне на долната плоча. Първо пресича влагата тук, цялата изба е засегната. Ако вашата изба вече е повредена чрез проникване на подземни води, които могат да се видят в типичните снимки на щети, само радикално лечение помага.

Как е реновирана дънна плоча?

Първо, възможната конструкция на пода трябва да се отстрани над долната плоча. Долната плоча трябва да бъде напълно изложена и почистена. Полезен би бил по-чист за високо налягане или устройство за пясъкоструене. Можете да заемете и двете в различни пазари.

Има вашите пукнатини или пречупване на дъното, те трябва да бъдат ремонтирани преди поръчката. Подът трябва да бъде освободен от всичко, което по-късно може да затрудни прилепването на уплътняващата суспензия. Създайте филе по стените с пълнител (4,25 евро на Amazon *), така че да няма слаби места и подновената влага да може да проникне през ръба в мазето.

Как се прилага уплътняващата суспензия върху подовата плоча?

Минералната уплътняваща суспензия се предлага под формата на прах в магазините за железария. Смесете го с вода в съответствие с инструкциите на производителя. За да приложите уплътняващата суспензия, имате нужда от четка за бояджия, четка за таван или мистрия (6,42 евро на Amazon *).

Запечатващата суспензия обикновено се нанася в два слоя, като един слой не трябва да бъде по-висок от два милиметра. Общата дебелина никога не трябва да надвишава 5 милиметра. Оставете първия слой да изсъхне добре преди да нанесете следващия.

Съвети и трикове Уверете се, че работите правилно. Малки пропуски могат да развалят целия ремонт. Разстелете уплътняващата каша върху покритието. Процесът на сушене също не трябва да протича твърде бързо; поддържайте пода влажен до 36 часа.