Изолирайте сами основната плоча

Подовата плоча е точно толкова обърнат навън компонент, колкото стените и покривът. Това означава, че той също трябва да бъде изолиран - в съответствие със законовите разпоредби. Но как се справяте с това?

Възможности за изолация в областта на подовата плоча

По принцип тук имате две възможности: изолация на подовата плоча или изолация под подовата плоча. Последното е по-добрият вариант при строителството, тъй като все още има място за допълнителна изолация в горната част, която иначе не би била налична. Подовата плоча е много важен критерий, особено за строителите, които обръщат особено внимание на много ниски стойности на U-стойности в сградата, главно в къщи, които нямат мазе, но дори и там, където са планирани мазета, които трябва да се отопляват по късно. Като цяло подовата плоча представлява много голяма площ, поради което има и голямо влияние върху общата U-стойност на сградата. При изолация само на основната плоча възможностите остават неизползвани.

  • Прочетете още - Ето как се бетонира подова плоча
  • Прочетете също - Създаване на ивица фундаментна подова плоча
  • Прочетете също - цена за основната плоча

Изградете изолацията под подовата плоча

Подструктура: първо пръстеновидният фундамент се излива върху равна, стабилна и уплътнена повърхност, след това се добавя слой от пяно стъкло или чакъл, който също се уплътнява и прави възможно най-равен.

Изолационен слой върху този чакъл слой или стъклен слой от пяна, след това XPS плочите се похвалят в около 8 см дебелина и покрити с пластмасов филм Railwise. На ръба, периферна изолационна лента, обикновено 1 - 2 см силно, настроен.

Действителната дънна плоча на този пластмасов слой се излива действителната долна плоча

Допълнителна изолация под замазката изолационният слой с дебелина до 10 cm може да бъде преместен към конструкцията на пода, за да се гарантира дори по-добър изолационен ефект.

Минималните прозрения са задължителни

Те са предмет на строителство и се изчисляват от архитекта въз основа на приложимите разпоредби в Enev и задължителни t. Те, разбира се, могат да бъдат надвишени по всяко време - обаче, трябва да се има предвид, че в много силно изолирана къща може да е необходима постоянна принудителна вентилация, тъй като в противен случай в къщата може да се развие плесен. Това също повдига въпроса за ефекта на разходите и ползите и структурния риск.

Изолирайте основната плоча сами

Необходимата работа по изолацията на подовата плоча може също така да се извърши без проблем, но трябва да работите възможно най-внимателно, за да избегнете образуването на студени мостове впоследствие поради неправилен монтаж на изолацията.