Ремонтирайте патрон за бормашина парче по парче

Ако патронникът на бормашината спре да се движи, задръсти се или свърши, той може да бъде възстановен чрез разглобяване и ремонт. В конвенционалните бормашини броят на компонентите е управляем около дванадесет. При ремонта акцентът обикновено е върху почистването на интериора, но отделни части също могат да бъдат заменени.

Обикновено почистването е достатъчно като ремонт

Различните видове бормашини за конвенционални бормашини (€ 48,00 на Amazon *) и акумулаторни отвертки имат еднаква структура. Ударните бормашини и перфораторите (90,95 евро в Amazon *) имат допълнителни предпазни компоненти, които да поемат вертикалната сила. Професионалните патронници могат да имат различни конструкции.

  • Прочетете също - Общи размери за бормашини и морзов конус
  • Прочетете също - Блоковият патрон е блокиран или заседнал
  • Прочетете също - Смяна на бормашина в акумулаторна отвертка

Когато патронникът на бормашината се клати или задръства, в повечето случаи причината е мръсотията и корозията. Следователно почистването винаги може да замени друг ремонт преди пълнежният патронник да бъде напълно демонтиран.

Почистващи мерки за ремонт

След отстраняване на патронника, отвореният компонент може да бъде напръскан със спрей за разтваряне на ръжда като Caramba или WD 40. Времето на експозиция от няколко дни също разхлабва дълбоко залегналата корозия.

Нагряването на целия патрон на бормашината често разхлабва мазните остатъци от мръсотия, които се отстраняват от вътрешността чрез избърсване или четкане.

Спиртна или петролна баня в продължение на няколко часа също разтваря цялата мръсотия, която след това може да бъде отстранена механично.

Пробивната патронница е здрава и ако я ударите с чук, в идеалния случай с гумена глава, разхлабените частици мръсотия падат. Всяко разминаване на челюстите също може да бъде компенсирано с удари.

Демонтирайте патронника

За нормални бормашини в самоделните машини фината механична работа при напълно демонтиране рядко си заслужава. Получаването на резервни части не винаги е лесно и затягащите устройства в бормашината означават, че повторното сглобяване изисква много умения. Решаващият задържащ компонент е така нареченият скоба, която заключва централно разположената втулка на водача.

Когато това се разхлаби и отстрани, патронникът на свредлото е отворен и може да се разглобява парче по парче. Заключващ винт се предлага във всички бормашини, чието основно устройство има дясна и лява посока на въртене. След отстраняване на челюстите трябва да се разхлаби с отвертка.

Съвети и трикове Уверете се, че носещите сачми са разхлабени в централния шпиндел под налягане, сърцето на вашия патронник. Ако загубите топка, трябва да я замените с идентична.