Поставете пружинния матрак в нормално легло

Пролетните легла с бокс са особено модерни в Америка и често се използват в хотели. Често почиващите искат сами да си купят пружинно легло, след като са спали в бокс пружинно легло. Но те са свързани с високи разходи. Можете да разберете по-долу дали можете просто да поставите пружинен матрак в нормално легло.

Какво прави леглото с пружини в кутията толкова специално?

Пружинното легло се състои от няколко компонента:

  • Прочетете също - Как да увеличите матрака си
  • Прочетете също - Ако матракът смърди
  • Прочетете също - Омекотяване на твърд матрак
  • Кутия с пружинна сърцевина: Кутия, така да се каже рамка на леглото, която е оборудвана с висококачествена пружинна сърцевина.
  • Матрак: висококачествена пружинна сърцевина, джобна пружинна сърцевина, матрак със студена пяна или други
  • Топер: Тънка подматрачна подложка, която абсорбира влагата и мръсотията и по този начин предпазва матрака от замърсявания и износване

Специалното при пружинното легло с кутия е двойното окачване: комбинацията от пружинната кутия и матрака предлага оптимално удоволствие при сън. Важно е степента на твърдост и на двете да бъде координирана. Бокс пружинното легло също изглежда добре: Както кутията, така и гърбът са покрити с изкуствена кожа или висококачествен плат и придават елегантно излъчване на леглото на кутията.

Какво представлява кутия пружинен матрак?

Кутия пружинен матрак се състои от пружинната сърцевина на кутията с пружинна сърцевина (без кутия) и матрака. Това означава, че това е значително по-висок, двойно окачен матрак. Обикновено вместо един ред се използват две пружини една над друга. Докато нормалните матраци обикновено са с височина между 16 и 18 см, с комфортна височина до 25 см, матраците с пружинни кутии имат височина до 35 см.

Мога ли да сложа пружинен матрак в нормално легло??

Стигаме до първоначалния въпрос: Можете ли да поставите пружинен матрак в нормално легло?? Като цяло, да. Трябва обаче да обърнете внимание на следното:

  • Между леглото и пода трябва да има свободно пространство, за да може въздухът да циркулира тук и да се избегне образуването на плесени.
  • При много високи рамки на леглото, височината на матрака с пружинна кутия може да създаде проблеми. При легла с нормална височина обаче това не би трябвало да е проблем, а по-скоро се уверете, че качването е по-удобно.
  • Ако планирате да поставите вашия пружинен матрак върху решетъчна рамка, предварително го поставете във вертикално положение. Таблата не трябва да се повдига! В противен случай пружинните жила могат да се плъзгат или теглото на матрака може да повреди летвената рамка.
Съвети и трикове Всеки път, когато купувате матрак, уверете се, че той има подвижен капак за матрак или миеща се горна част. Редовното измиване на покривалото на матрака намалява броя на бактериите, акарите и други неща в леглото.