Следи от изгаряне в ламината и възможни средства за отстраняване

Има определени случаи на трудности, когато ламинираният под е бил засегнат от замърсяване или други увреждания. В някои случаи има просто средство за почистване чрез почистване или с определени съвети и трикове. В други случаи е възможно само да се премахнат засегнатите области и да се заменят или заменят с нови парчета ламинат. поправете ги.

Почистете или докоснете ламината?

Усилията, свързани с почистването и поддържането на ламиниран под, винаги зависят от степента на замърсяване или повреда. В някои случаи неща като боя, остатъци от лепило или други замърсители могат да бъдат отстранени относително бързо. Има и реални случаи на трудности, които вече не могат да бъдат отстранени с избърсване или почистване. Има различни почистващи препарати за ламинат, които са подходящи за различни видове повърхности и дори могат да атакуват гладки повърхности. Въпреки това, в някои случаи на замърсяване или повреда е необходимо да се поправи или поправи съответна част от пода. за незабавна подмяна. Това често се случва, когато следите от изгаряне са причинени от невнимание, например от изпускане на цигара, свещ или друг горящ предмет.

  • Прочетете също - причини за вълнообразен ламинат и възможни решения
  • Прочетете също - Възможни причини и мерки, ако ламинатът се появи
  • Прочетете също - Как да придадете на тъп ламинат нов блясък

Премахнете следите от изгаряне, като поправите или смените подовото покритие

Ако на ламинирания под са се появили следи от изгаряне, повечето почистващи препарати са достигнали своите граници. Обяснението е относително просто: щетите са в най-горните или по-дълбоките слоеве на почвата, а не само на повърхността. В повечето случаи няма да се оставите просто да бъдете изтрити. Всички тъмни участъци могат да бъдат изтрити само с бърза реакция веднага след падането на горящия предмет. По принцип имате само няколко опции за дълбоки следи и следи от изгаряния:

  • използвайте комплект за ремонт
  • заменете дефектната част

Поправете повредения ламиниран паркет

Предлагат се специални комплекти за ремонт от специализирани търговци, които може да не успеят да премахнат следите от изгаряния, но вместо това могат да ги прикрият. Комплектите за ремонт често съдържат цветове, които могат да се използват за покриване на обезцветяване, причинено от изгаряния. Ако обаче следите от изгаряне са много дълбоки, това вече не е възможно и дефектната зона трябва да бъде заменена. За да направите това, дефектната част трябва да бъде изрязана от ламината и заменена със съответната точка, например парче ламинат в ъгъла на стаята, което се намира под шкаф.