Имате нужда от разрешение за строеж за балкон?

Разбира се, строителството на балкона също задава въпроса какво изисква одобрението на нормативната уредба и какви правила трябва да се спазват за това. Балконите обикновено са безпроблемни. Прочетете това какво означава това и как трябва да продължите при регистрирането на строителния си проект, така че всичко да има своята коректност в края.

Какво означава да продължите - и какво е безплатно?

Безплатни строителни проекти, за които не трябва да се предоставят документи на компетентния орган за строителство, също няма задължение. Свободните мерки без одобрение, от друга страна, трябва да се показват в офиса с пълен дизайн.

  • Също така прочетете - е разрешение за строеж, необходимо за балконното остъкляване?
  • Също така прочетете - цена на балкон
  • Прочетете също - покривът за балкон

В държавните строителни нормативни актове на съответните федерални държави са изброени процедурните и безплатни строителни мерки, те се виждат в интернет. Проверете онлайн дали трябва да видите проекта си за строителство на органа.

Дори в случай на процедурни и безплатни мерки, те трябва да отговарят на всички правила за изграждане на заповедта на държавния план, включително разстоянията до съседните принципи. Също така трябва да се спазва планът за местно развитие.

Разрешение за строеж, необходимо за важни компоненти

Повечето балкони се считат за подчинени компоненти, за които се прилагат всички правила за изграждане, но продължават или поне без одобрение. Но някои места на открито могат също да бъдат класифицирани като "важен компонент".

Размерът на балкона и дизайнът може да задейства това "важно". В допълнение, балкон над обществения път е и компетентната община. Така строителите по-добре проучват в допълнение към местната строителна служба, която правила се прилагат за техния проект.

Регламенти, които трябва да бъдат разгледани

Балконните сгради са привилегировани по отношение на други строителни проекти. Съседните разстояния могат, например да бъдат по-малко от други строителни проекти, а също и изключенията от някои правила се предоставят при поискване.

Кандидатствайте за разрешение за строеж за балкона

Ако вашият балкон е строителен проект, подлежащ на одобрение, трябва да зададете заявление за сграда. Следните документи трябва да бъдат придружени от заявлението:

  • Описание на строителството
  • Пълният дизайн подпис, подписан от архитекта или отговорния шампион на занаятите
  • Статичното изчисление на балкона
  • Официалната карта

Те въвеждат тези документи в строителния офис. Понемите такси са около 60 евро за разглеждане на документите за пълнота - и отново около 25 евро за потвърждаване на развитието на общината.

Одобрение на съседите и съсобствениците

Съсобствениците на сградата трябва да бъдат поискани за разрешение преди отглеждането на балкона, собственикът на общността има право вето. Съседите също трябва да бъдат по-благоприятни за одобрение, за да се избегнат последващи спорове.

Ако балконът стои на стайната - или виси, без да поддържа напълно фасадата? В 4. Част от серията ни посвещаваме на предимствата и недостатъците на двата варианта.

Съвети и трикове Ако няколко собственици на жилища решават в същата сграда за култивиране на балкона, това може да бъде значително по-евтино за индивида.