Изпразване на пощенската кутия - задължително или не?

В много случаи пощенските доставчици и Deutsche Bundespost посочват задължение да изпразват собствените си пощенски кутии. Но фактите са малко по-различни. Няма задължение за изпразване на кутията всеки ден, но всичко, за което може да се докаже, че е попаднало в пощенската кутия, се счита за доставено. Така че игнорирането на пощенската кутия може да бъде голям проблем.

Наематели и обществени съоръжения

Като наемател е важно да погледнете домашните правила, преди просто да игнорирате пощенската кутия. При определени обстоятелства домашният ред предвижда пощенската кутия, принадлежаща на апартамента, да се изпразва ежедневно.

  • Прочетете също - Има ли задължителна пощенска кутия?
  • Прочетете също - Правилно прикачване на пощенски кутии
  • Прочетете също - Защитени пощенски кутии - Заключете крадците

Това помага да се поддържа коридора подреден и подреден, защото пощальонът ще иска да се отърве от пощата си. Така че препълнената поща да не издуха кутията или да не полети из целия коридор, обикновено кутията трябва да се изпразва ежедневно.

Доставка на пощата

Важните писма се считат за получени, когато достигнат сферата на контрол на получателя. В допълнение към апартамента, тази сфера на влияние включва и пощенската кутия. Ако подателят има свидетел, който в случай на правен спор потвърди в съда, че писмото е достигнало до пощенската кутия на получателя, няма значение какво ще се случи с писмото след това.

Ако получателят не изпразни пощенската кутия, това е само неговият проблем. Следователно моментът, в който е хвърлен, също е решаващ по-късно, а не моментът, в който кутията е изпразнена.

Факти за изпразването на пощенската кутия с един поглед:

  • Публикацията се счита за доставена, когато е в кутията
  • Наемателите могат да бъдат задължени да изпразнят пощенската кутия
  • помолете съседите или приятелите да изпразнят кутията, когато отсъствате

Електронна поща - трябва да изпразните пощенската си кутия

Клаузите за де-поща казват например, че потребителят трябва да изпразва електронната си пощенска кутия всеки ден. Но тази клауза не е напълно приемлива. Въпреки това, навременният преглед на имейлите е важен и препоръчителен, за да не пропуснете никакви срокове.

Съвети и трикове Ако заминавате за няколко дни или не можете да изпразните пощенската си кутия поради заболяване, определено трябва да наемете надеждни съседи или приятели, за да го направите. Разбира се, това е особено вярно, ако участвате в правен спор или очаквате важна поща.

Никой не може да ви принуди в частна къща, ако в кутията има достатъчно място. Но отново трябва да имате предвид, че препълнената пощенска кутия е писмо за покана за крадци.