Как да донесат цвета на латекса си чист към стената

Цветовете на латекс са много полезни в силно напрегнати стени, защото те могат да бъдат износени и дори да търкат. Леко до силно лъскаво покритие също оптично много хигиенично; Почистете изтритите резултати в естетична цялостна картина. Но първо стената се нуждае от задълбочена подготовка - и боядисването също трябва да се извършва професионално.

Подгответе стената за боядисване с латекс

Изборът е ваш: Бихте ли искали да нанесете латексната си боя директно върху стената - или бихте предпочели първо да тапетите и след това да рисувате? Когато се използва този тип боя, тапетът обикновено е за предпочитане, тъй като латексната боя не винаги е лесна за боядисване и е трудна за премахване.

  • Прочетете също - Отстранете чисто стената от латекс върху тапета
  • Прочетете също - Как да рисувате правилно латексната боя: Подробно ръководство
  • Прочетете също - Как да премахнете латексната боя Woodchip от стената си

Латексните бои изглеждат особено красиви на структурирани повърхности, което също говори в полза на тапета на стената. Тапетите от фибростъкло, които са лесни за закрепване, са се доказали особено тук. Ако предпочитате да рисувате голата стена, трябва да сте сигурни, че тя е гладка, суха и стабилна.

Подготвителна процедура за състоянието на стената
Дупки и пукнатини напълнете с гипсов пълнител
Неравности шлайфане с орбитален шлайф (72,99 € на Amazon *)
Дюбели и пирони издърпайте, запълнете дупките
шлифовъчна мазилка Грундирайте с дълбок грунд
абсорбираща повърхност Грундирайте с дълбок грунд
Водни петна изключете със специална боя
Никотин или ръжда изключете със специална боя

Нанасяне на латексна боя върху стената и тапета: ето как работи!

Сега действителното боядисване се дължи. Боядисването с латексова боя работи много подобно на прилагането на конвенционални емулсионни бои, но се очаква малко по-тънка консистенция.

Затова използвайте чистачка и само валяйте валяка си върху повърхността на боята, за да не се притеснявате от капещата боя. Нанесете латексната си боя тънко върху стената или тапета и оценете непрозрачността, след като изсъхне.

Тук важи същото като при всички останали покрития: По-добре да се покрива два пъти, отколкото веднъж твърде дебел! Защото, ако приложението е твърде дебело, често се получават резултати и стартирания, които не изглеждат добре. Уверете се обаче, че наистина покривате всички зони с боя!

Съвети и трикове Латексните бои също могат да бъдат оцветени на цвят, така че да не изглеждат толкова стерилно бели. Използвайте обичайните тониращи бои за емулсионни бои от магазина за хардуер.