Изсушете и ремонтирайте каменна стена от ломен камък

В зависимост от вида на камъните, използвани за кариерна каменна стена, камъните и хоросанът между тях лесно могат да изтеглят вода по-късно. Ако стената е покрита и изолирана само отвътре или само отвън, често има допълнителна кондензация. Това ще напои облицовката и изолацията. Тук показваме как се отводнява каменната стена от кариера.

Изсушете каменната стена отвън

Ако е възможно, каменоломната стена трябва да бъде запечатана отвън срещу натрупване и притискане на вода, ако е възможно. За целта обаче първо трябва да се въведе дренаж. По външната страна на стената трябва да се изкопае достатъчно дълбок изкоп. Това не само изисква много усилия, но трябва да се направи внимателно и, ако е възможно, през лятото.

  • Прочетете също - Реновиране на каменни стени от ломен камък - от основата
  • Прочетете също - мазилка от каменна стена от кариера отвън - инструкциите
  • Прочетете също - запечатване на каменна стена от кариера - инсталиране на дренаж

За професионално изпълнение, което наистина отговаря на всички изисквания, за дренажа са необходими също ревизионна шахта и промивна шахта. Тогава дренажният маркуч също трябва да бъде свързан към изхода за вода за отпадъчни води. В много райони може дори да е необходима специална дренажна шахта, за да се отдели отделно събраната вода.

Изсушете отвътре

Ако стената трябва да се дренира отвътре, например защото външната стена може да не е достъпна, за да се създаде дренаж там, тогава има специализирани компании, които са се ангажирали с този проблем. Те работят със специални аноди, които се вкарват в зидарията. Те се захранват със слаб ток чрез контролен блок. Това е, за да се гарантира, че влагата се изтласква навън.

Предимството е, че тази система може по-късно да изчезне зад изолацията и облицовката на стените и да продължи да работи чрез контролния блок. Но това е и недостатъкът на този метод, тъй като системата трудно може да бъде проверена и поддържана. За да се поднови или поправи системата, ламперията на стената трябва да бъде премахната отново.

Съвети и трикове Ако каменоломната стена така или иначе трябва да бъде измазана от двете страни или да бъде направена облицовка, помислете какъв смисъл все още има в нея влажната каменна стена. Така че, ако ремонтирате и модернизирате къщата досега, струва си да помислите за обмяна на каменоломната стена, която и без това е невидима, за суха и по-добре изолирана стена, изработена от съвременни материали.