Запечатайте кладенеца за постоянно

Тръбите на кладенеца трябва да бъдат запечатани при преходите на резбата. Кладенецът на зиданата шахта се обработва подобно на коритото на кладенеца. Има няколко различни вида уплътнения, които повече или по-малко разчитат на пластмасови компоненти. Кожените ръкави се използват за уплътняване на изходите на помпата или приспособленията като помпи с дръжки.

Коноп, Фермит и пяна за фонтан

В случай на тръбни конструкции на кладенци, резбите на отделните тръбни елементи са фланцови с коноп и фермит. Тефлоновата лента не е подходяща. В допълнение към завинтването на достатъчно уплътнителен материал, завиването без усукване до ограничителя е предпоставка за плътна връзка.

  • Прочетете още - Запечатване на кладенци с каша
  • Прочетете също - Измиване на кладенци с мръсна водна помпа
  • Прочетете също - Хлорни кладенци с изключително внимание

В шахтните кладенци, облицовани с кладенци, невралгичните уплътнителни точки са съединенията между отделните пръстени. Те са естествено склонни към изтичане, което се случва по-късно, тъй като те са изложени най-вече на вода от двете страни. Обикновено за запечатване се използва специална пяна за кладенци, която подобно на силикон се инжектира в ставите.

Водоустойчив бетон

Като алтернатива е възможно да се използва уплътняващ разтвор, който се втвърдява чрез добавяне на инертни материали за образуване на водоустойчив водоустойчив бетон. Този уплътнителен хоросан се използва и за всякакви кладенчески конструкции със зидария. Ако сами изградите корито за кладенец или кладенец, имате избор между WU хоросан (7,79 € на Amazon *), облицовка или покритие от вътрешната страна или суспензия на кладенеца.

При каширане вътрешността на кладенеца се излива с много течен, смесен бетон, който се разпределя равномерно. Достатъчна плътност се постига чрез инфилтрацията и произтичащата от това хомогенна връзка с порести тухли от бетон или естествен камък.

Пластмасови пяни и облицовка за езерце

Много уплътнителни пяни на химическа основа също се предлагат като уплътнители. Течащата полиуретанова пяна, тъй като се използва и за запечатване на прозорци, може да се използва за запечатване на кладенци. Магазините за хардуер и специализираните търговци на дребно предлагат широка гама от запечатващи пяни и бои, включително такива на смола.

В случай на големи корита или диаметри на кладенеца, използването на езерна обвивка също е широко разпространено. Той е евтин и стига да е невредим, в дългосрочен план е здраво. Освен това зидарията е напълно защитена от въздействието на влага, което може да увеличи експлоатационния живот на фонтана.

Съвети и трикове Когато запечатвате, обърнете внимание на сухотата на кладенеца и на външните температури, дори през нощта, от над пет градуса по Целзий. Ако е необходимо, трябва да следвате инструкциите на производителя по отношение на външните температури.