Кладенец в избата с геоложки доклад

Кладенец в мазето може да бъде много полезен, но има различни клопки, отколкото кладенец извън къщата. Естествено, подземните води и мазетата не са най-добрите приятели и следователно строителните работи в къщата трябва да се извършват по особено професионален начин, за да се предотвратят по-късни проблеми, които дори могат да доведат до риск от колапс.

Запечатването е основен приоритет

Като цяло трябва да се вземат предвид структурните условия на кладенец на къща, който трябва да се монтира в мазето. Ако къщата има бяла вана, причината за това обикновено е висока водна маса. В този случай не е препоръчително да се разрушава мазето, тъй като силата на непрекъснато течаща вода близо до мазето не трябва да се подценява.

  • Прочетете още - Запечатване на кладенци с каша
  • Прочетете също - Измиване на кладенци с мръсна водна помпа
  • Прочетете също - Хлорни кладенци с изключително внимание

Поради тази причина в къщата обикновено се изключват плитки видове кладенци. Пробит кладенец или дълбок кладенец се препоръчва за нормална конструкция на мазе или черна вана. Уплътняването на кладенеца е от решаващо значение за всеки тип сондаж и проникване в пода на сутерена.

Геоложки доклад

Статично важен фактор е геоложкото състояние на почвата под избата. Преди да се пробие кладенец в мазето, трябва да се извърши проучване на почвата. Твърде хлабавата структура на почвата, хлабавите слоеве утайки и прекомерните водни ресурси могат да доведат до под и измиване, което може да наруши стабилността на цялата сграда.

Дори ако изкушението често е голямо да инсталирате кладенец в мазето без регистрация и евентуално необходимо одобрение, има няколко причини срещу него. Непрофесионалните уплътнения и връзки могат да доведат до повреда на водата в зидарията, подовата плоча и повреда на инвентара.

Доклад за качеството на водата

В случай на подкопаване и произтичащите от това повреди, като пукнатини в зидарията или стените, застрахователното покритие на всяка сградна застраховка изтича, ако кладенецът в мазето не е регистриран и одобрен. Тъй като кладенецът на къщата в мазето обикновено е проектиран като дълбок кладенец, водата може да се използва като сервизна вода и питейна вода.

Ако питейната вода трябва да се захранва и по опциите за свързване на кладенеца, трябва да се изготви допълнителен протокол за водата. Дълбока кладенческа помпа е потопена в кладенечната тръба и не заема място в мазето.

Съвети и трикове Преди да пробиете пода на мазето, можете също така да извършите оценката на водата извън сградата и едва след резултата да решите дали искате да инсталирате кладенец в мазето.