изграждане добре с много творчество сами

За разлика от употреба фонтан, който служи предимно на промоция на вода, декоративните фонтани са дизайнерски елементи в градината и в къщата. Обикновено такава ямка се захранва от затворен воден цикъл. В допълнение към оптичния външен вид, шумът, пръшката на водата, решаваща чешма на самостоятелната чешма е.

Керн и водни игри

Ако искате да изградите фонтана, може да приложите много идеи, когато правите. От малката напоявана "каменна купчина" в съседна обекта до тухлената чешма в градината, изтънчените водни характеристики води, изборът е страхотен. Малки водопади, които се изливат в самостоятелна ямка, могат да бъдат привлекателни дизайнерски акценти върху имота.

  • Също така четете - просто изградете топка добре сами
  • Прочетете също - изградете се сондаж добре
  • Също така четете - изграждане на неръждаема стомана фонтан за вътре и извън себе си

Всички видове кладенеца заедно имат, че се хранят от затворена водна система. Необичайно, потокът на прясно вода е, например чрез комбиниране на пробиване или пробиване на Wellsy система с декоративни фонтани или връзката с водоснабдяването на чешмата. Моделите от този тип трябва да бъдат снабдени с ръководство за система за възстановяване или използване на връзка.

Малък балкон и стая фонтан

В зависимост от размера на фонтана, това може да се изгради за няколко часа или да се изисква изграждане на строителна площадка. Малките модели на фонтани се нуждаят от воден обем, който може да бъде взет от голяма кофа или зидария. Докато външното използване на водния резервоар и помпата може да бъде потънал в земята, във вътрешността на структурата на фонтана, тези два необходими компонента трябва да могат да се скрият.

Много популярен дизайн тип на по-малко копие, като балкон-фонтан, е свободният "каменна купчина". Ето няколко бельо, подредени заедно, след като е монтирана водоустойчива базова обвивка. Благодарение на умелите камъни на камъните, помпата и всеки допълнителен резервоар за вода може да бъде поставен под горните камъни за гледане.

Височина и стабилност на помпата

Подът на пода се обслужва като водолюбител и трябва да позволи на нивото на водата, което позволява на помпата да се увеличи и засмуква. За най-високата височина до височина на помпата до петдесет сантиметра, лесни циркулационни помпи са достатъчни. Важно е развитието на шума на помпата в режим на работа, който може бързо да удави желания пръстен.

Ако е планирано каменно тяло, подконструкцията трябва да бъде конструирана съгласно надеждни инструкции. Решетката от неръждаемата метал може да бъде поставена и като поддържа идеално нарязана и огъване, за да се огъне, за да се създаде необходимата кухина в основата на кладенеца и безопасно да се осигури каменното устройство безопасно. Отвън, порешните водоемични резервоари трябва да бъдат обърнати с допълнителни осветителни тела.

Фонтана и загуба на вода

Когато стените на кладенеца, творческите опции за дизайн са едва ограничени. Водата може да работи от прости тръбни отвори, с заострена дюза с по-голямо налягане и като водопад или шприц като водни фонтани във въздуха. За всички видове проектиране, особено при проектирането на фонтана, трябва да се внимава, за да се сведе до минимум загубата на вода.

Фонтан в градината печели с увеличаване на размера отворени водни повърхности и водни пътища при потенциала за изпаряване. При топли външни температури, загубата на вода чрез изпаряване може да изпразни затворения воден цикъл толкова силно, че помпата работи в някакъв момент. Този риск трябва да бъде удовлетворен от подходящ резервоар за вода, който трябва да осигури толерантност от най-малко десет процента от общия обем.

Ситуацията е сходна по отношение на загубата на вода поради неправилно поставени фонтани или нива на преливане на колекции. Водният поток трябва да се изчислява в обем и скорост по време на планирането. До плоски междинни нива, които се движат твърде бързо, могат да приемат вода от затворената верига чрез препълване. Технически този риск също е изключен със съответния улов на най-ниското ниво на чешмата.

Защита срещу листа, игли и клонове

Поставянето на самостоятелна чешма трябва да се счита за добре. Всички отворени водни повърхности са потенциално застрашени от листа и разклонени в градината. В допълнение към декоративната функция на кладенеца, тук могат да бъдат намерени строителни решения. Канаин тел или под внимание водните корита могат да образуват необходимата защита срещу замърсяване на водата и евентуално водят до повреда на помпата.

Под повърхността на водата, например, преди препращането на филтрите на тел за дюза предотвратяват наводняването на брутната мръсотия. Също така и особено когато има намерение да засадят фонтана, трябва да се обмислят потенциала за замърсяване. Естествено подходяща за зеления дизайн в самостоятелно изграждането на извор на фонтана от листа като блатна трева, бамбук и папрат.

Без одобрение Zierbrunnen

Ако няма връзка с кладенец с подземните води или чешмата, фонтанът може да бъде изграден без разрешение. Законно, малки и големи декоративни фонтани са изключени от задължението за одобрение. За структури с височина от три метра и / или подходяща честота на фонтана, трябва да се получи съгласие на съседите.

Съвети и трикове за предотвратяване на риска от повреда на помпата поради изсушаване, можете да използвате помпа с автоматичен прекъсвач, който веднага прекъсва функцията при първия прием на въздуха. Тази функция на помпата е особено подходяща за вас, ако не винаги можете да осигурите редовно управление на нивото на водата.