Цветни идеи за боядисване на стени

За личното жилищно пространство цветовете на стените са най-евтиният и най-евтиният метод за проектиране. С подходящите цветни идеи всеки може да изрази собствения си вкус и стил. Дали приключенски или класически; Над 800 налични в търговската мрежа цветове оставят много творческо пространство.

Ефект на цветните проби

Преди да изберете конкретни цветови тонове, възниква въпросът кой пространствен ефект трябва да бъде постигнат чрез боядисване на стените. Различните геометрични аранжировки и изборът на стена определят крайното визуално впечатление.

 • Прочетете също - Боядисвайте цветни стени в бяло и коренно променете облика на стаята
 • Прочетете също - Правилно маскиране при боядисване на стени
 • Прочетете също - боядисване на стени - каква е подходящата температура?
 • Тъмен цвят на тавана, за да изглеждат високите тавани по-ниски и по-уютни,
 • Тъмните стени и по-светлите цветове на тавана правят големите стаи по-удобни
 • Удължените стаи могат да бъдат „съкратени“ с тъмна предна стена.
 • Напълно тъмни стени и таван правят стаята по-малка
 • Студените цветове намаляват пространствения ефект по-малко от топлите цветове
 • Големите стаи, подобни на залата, са направени по-уютни с тъмни цокли
 • Вертикални ивици в различни цветове разтягат стаята.
 • Хоризонталните ивици имат компресиращ и свиващ ефект.

Топли и студени цветове

Цветовете, които изглеждат топли за усещането, включват жълти до червени цветови градации. Те включват оранжево и кафяво. Синкавите тонове до зелено се възприемат като студени. Например, докато тюркоазът изглежда студен, буйната, тъмнозелена трева също може да изглежда топла.

Черното и бялото се считат индивидуално за студени цветове. Богатите опции за контраст в комбинация един с друг или с други цветове могат да предизвикат възприемана неутралност. Същото се отнася и за сивото, което мнозина възприемат като по-трезво от студено.

Оптично взаимодействие

Цветните идеи, които се прилагат при боядисване на стените, трябва да бъдат съгласувани с обзавеждането. В много закачливо и обширно оборудване студените цветове могат да смекчат ефекта „изчистване“. Малките стаи винаги трябва да бъдат боядисани със светли цветове, за да изглеждат по-големи. Колкото повече аксесоари за дома трябва да влязат в сила, толкова по-малко нюанси на цвят и геометрични шарки трябва да се използват.

Много интензивни цветове като комин червено, слънце жълто или тюркоаз имат много доминиращ ефект. В стаите за почивка, като спалните, „агресивната“ харизма може бързо да стане разрушителна. Те са ободряващи и динамични в детските стаи или кухни.

Съвети и трикове Идеите за цветове с много интензивни цветове трябва да бъдат внимателно обмислени преди боядисване на стените. Боядисаните отделни стени често създават желания, ободряващ ефект в цялата стая, без да са поразителни.