Запечатайте цветната каменна мазилка правилно и на какво трябва да обърнете внимание

Ако се полага цветна каменна мазилка, тя трябва да бъде снабдена със специално уплътнение, за да се създаде достатъчен защитен слой и да се затворят порите на материала. Има подходящи средства за това в специализираните магазини.

Защо е необходимо запечатване на материала

Специално уплътнение гарантира, че порите на цветния каменен гипсов материал са затворени и е осигурена подходяща защита срещу външни влияния. Само при достатъчна защита порестото покритие може да има възможно най-дълъг експлоатационен живот и да получи необходимото уплътнение, както е необходимо, например в банята, трапезарията или кухнята.

  • Прочетете също - Така се обработва цветната каменна мазилка
  • Прочетете също - цветна каменна мазилка в много цветове
  • Прочетете също - Съвети за закупуване на цветна каменна мазилка

Какво да вземете предвид при обработката и запечатването на цветна каменна мазилка

Цветната каменна мазилка е специален материал за повърхностно покритие, който привлича вниманието със специалното си оцветяване и може да впечатли със своите оптични ефекти. За да може обаче материалът да работи правилно след това, той трябва да бъде обработен професионално. Започва с нанасянето на агента върху чисти повърхности без прах. Но запечатването също е важна мярка за поддържане на повърхността в добро състояние в дългосрочен план.

Използвайте подходящи средства за запечатване

Среда, подходяща за запечатване на цветна каменна мазилка, обикновено е на базата на разтворител, тънка и безцветна течност, която може да се използва за запечатване и освежаване на цветна каменна мазилка в различни области, както отвътре, така и отвън. Той има следните свойства:

  • устойчиви на обичайни домакински почистващи препарати
  • може лесно да се приложи
  • Уплътнението ви дава устойчиви на износване повърхности

На какво друго трябва да обърнете внимание при запечатване

Уверете се, че повърхността, която трябва да се запечата, е била предварително добре почистена и че е изсъхнала достатъчно дълго. Обикновено можете да приложите материала върху други материали като зидария или естествен камък. Преди обработка обаче се уверете, че основите не са повредени и поправете повредените зони преди употреба. Когато използвате уплътнителя, обърнете специално внимание на температурата на обработка. Повечето уплътнители не трябва да се използват, когато външната температура е твърде ниска. При някои повърхности има смисъл да се използва подходящ гел за запълване на порите. Това е полезно, когато става въпрос за каменни килими от всякакъв вид в интериора.