покрив на навес: просто се е направил

Озеленяването на покрив има много предимства: той предлага необезпокоявано местообитание за насекоми и микросми, в градовете, осигурява подобряване на качеството на въздуха и облекчаване на каналите и пречиствателните станции чрез вземане на валежи. В навес лесно можете да работите с нашата стъпка по стъпка инструкции.

Обширно озеленяване на покриви за плоски покриви

Обширните покривни зеления са засадени с плясък, (диви) билки и сукуленти. Но са достатъчни височини на субстрат от малко под 10 cm. Най-леките системи за екстензивно озеленяване на покрива тежат само 50 - 60 кг на квадратен метър. Те осигуряват отлична защита срещу замръзване, топлина и UV лъчение за чувствителната хидроизолация на покрива.

Ето как се справяте с озеленяването на покрива на навеса:

  • Почистване на покрива: Почистете старателно покрива, като внимавате да отстраните всички остри и заострени предмети.
  • Полагане на защитен филм за корени: Поставете фолиото по цялата повърхност на целия плосък покрив. Ако има припокриване, отделните ленти трябва да се припокриват със 150 cm. Филмът трябва да лежи плоско и без гънки, а краищата се издигат до околните кант на покрива. Отводняването на покрива се изрязва безплатно, за да се запази функционалността му.
  • Нанесете защитно руно: Руното също се разточва лента по лента на покрива. Отделните ленти трябва да се припокриват с около 10 см и да лежат плоски и без бръчки. Тук също трябва да се отреже дренажът на покрива.
  • Полагане на дренажни панели: Дренажните панели абсорбират водата, която се процежда надолу през основата. Панелите трябва да се поставят правилно: кръгът може да се разпознае по дренажните прорези и често по съответния отпечатък. Тук също трябва да се отреже дренажът на покрива.
  • Полагане на филтърното руно: Филтърното руно предотвратява проникването на фини вещества в дренажната система, които могат да го запушат. Прилага се плътно върху дренажните плочи. Ако са необходими няколко ленти, те трябва да се припокриват с 10 cm. И тук трябва да се изреже отвор за канализацията на покрива.
  • Инсталирайте ревизионна шахта: За да защитите дренажа на покрива, монтирайте ревизионна шахта. Около тази шахта се полага 30-50 см широка ивица чакъл.
  • Нанасяне на основа: Сега основата се разстила върху покрива с дебелина на слоя от 6 - 8 cm. На квадратен метър са необходими около 70 литра субстрат.
  • Нарежете филтърното руно: Когато основата е нанесена, можете да изрежете филтърното руно и да прикрепите излишното.
  • Засаждане на покрива: Можете да избирате от голям брой подходящи смеси от семена, особено за зелени покриви. Тук процъфтяват мъхове, билки и седумни растения. Помислете за редовно поливане на зеленината.