Carport за велосипеди - съществува ли?

Във все повече домакинства в Германия най-важното транспортно средство вече не е колата, а по-скоро велосипедът. Товарни велосипеди, ремаркета за транспортиране на деца до детски градини или нормални велосипеди - всички те се нуждаят от подходяща защита от атмосферните влияния. Carport за велосипед често е добра идея. Прочетете повече тук.

Carport и пристанище за велосипеди

Както има навес за автомобил, така има и пристанище за велосипед. В много магазини за железария можете да закупите пристанището за велосипед като комплект, както и навеса за автомобил за колата. Използваните материали и строителна технология са идентични, само размерите са, разбира се, по-малки, отколкото при навеса за автомобили.

  • Прочетете също - Правилната връзка на стената за навеса за автомобили
  • Прочетете също - Правилното разстояние между гредите за навес
  • Прочетете също - Основата за навес за автомобили, построена от вас сами

Екзекуции

Велосипедните портове се предлагат в различни дизайни, както и навесите за автомобили:

  • самостоятелна конструкция като обикновен навес за автомобили
  • Наведена навес към къщата
  • Разширение на покрива със заслон в градина или дървена къща
  • Версии със затворени страни

Недостатъци на велосипедния порт

Риск от кражба

В мазе, гараж или в заключваща се кутия за велосипеди скъпите велосипеди са защитени от кражба. В навеса за автомобили няма такава защита. Тъй като велосипедите са лесни за носене, трябва да се има предвид защитата срещу кражба - кражбите на велосипеди все още са много чести.

Времето щети

Въпреки че велосипедите в пристанището не са пряко изложени на атмосферните влияния, те са изложени на температурни колебания и ниски външни температури през зимата. Боуден кабели, зъбни колела и други части на мотора могат да замръзнат в навеса на автомобила през зимата, ако влязат в контакт с влага.

Осигуряване в пристанището за велосипеди

За да се предотврати отнасянето на мотора от отворен отвор за велосипед, трябва да се инсталира подходящо предпазно устройство. На пазара няма готови пристанища за велосипеди с предпазители, като правило, ако има риск от кражба, се препоръчва заключваща се кутия за велосипеди или заключващ се корпус на устройството.

разходи

Най-простите модели се предлагат от около 100 - 150 EUR в магазините за железария. Това са предимно пристанища за велосипеди, изработени от импрегнирано под налягане дърво, които по желание могат да бъдат надградени с облицовка на странични стени и предна облицовка, подобна на порта. Тогава висококачествените модели често са два пъти по-скъпи.

Съвети и трикове Заключващите се кутии за велосипеди са малко по-скъпи, но в същото време предлагат много по-високо ниво на защита за по-ценни велосипеди. Предлагат се и като спретнати дървени къщички, често във връзка с подслон за кофи за боклук от другата страна.