Покриване на навеса за автомобил - какви опции има?

За да защитите колата си, а може би и велосипедите или мотоциклета си малко по-добре от времето, определено си струва да покриете страните на навеса. Тук можете да разберете на какво трябва да обърнете внимание и как да продължите.

Облечете навеса с дърво

Тъй като досега повечето навеси за автомобили са направени от дърво, дървената облицовка (облицовка с дърво) ще има смисъл в много случаи. Трябва обаче да се отбележи:

  • Прочетете още - Облечете страните на навес за автомобили с ламарина
  • Прочетете още - Облицовка на навес за автомобил от ламарина
  • Прочетете също - Покрив за навес - какви опции има?
  • начина, по който са закрепени профилните дъски
  • разстоянието между лентите
  • изпълнението на дъските и защита от атмосферните влияния

Метод за закрепване на профилните дъски

Хоризонталното закрепване на профилни дъски винаги се е оказало най-доброто. Това води до много по-добър дренаж на вода. В случай на вертикални фуги между дъските, вятърът винаги притиска водата във фугите, което може да се счита за неблагоприятно.

Винтова връзка

Завиването на плоскостите може да бъде скрито при определени обстоятелства, но завинтването с два винта от неръждаема стомана, разположени един до друг е по-добро (защита от корозия!). За най-често срещаните навеси за автомобили ще бъдат избрани винтови връзки от около 50 см, за да се осигури сигурно закрепване. Трябва да обърнете внимание на чистото изпълнение.

Разстояние между лентите

В много случаи разстоянието между прътите е твърде голямо, за да се гарантира, че облицовката се държи здраво. Следователно при необходимост трябва да се изтеглят междинни пръти. Как може да се направи това зависи от недрата и местните условия.

Изпълнение на дъските и защита от атмосферни влияния

Дебелината на дъската винаги трябва да е подходяща. Като правило като добра насока може да се приеме дебелина около 19 mm (профилирана дървесина). Защитата от атмосферни влияния определено трябва да включва импрегниране и боядисване с подходящо петно ​​от дърво.

Одобрение

Облицовката превръща "покритото място за паркиране" (което е одобрено) в "затворено пространство", т.е. гараж. Това е важна разлика, тъй като в строителните разпоредби има различни изисквания за гаражи и закрити паркоместа. Във всеки случай говорете със строителния орган и вземете разрешение, преди да започнете работата.

Съвети и трикове Важно е да се боядисват жлебовете и езиците на профилните дъски преди сглобяването, така че да има подходяща защита от дърво. Ако искате да затворите навеса с порта, винаги трябва да имате специализиран фирмен план и да инсталирате портата.