Преобразуване на навес за автомобил в гараж - можете да го направите?

Всеки, който вече има навес за автомобили и би искал малко повече защита за своето превозно средство, може лесно да покрие външните стени на навеса. В тази статия можете да разберете какви правни последици има това и на какво абсолютно трябва да обърнете внимание.

Правни последици от ремонта

Ако навес за автомобили има затворени стени, той вече не е навес за автомобили, а гараж. За гараж обаче се прилагат различни законови разпоредби, отколкото за така нареченото „закрито място за паркиране“, т.е. навес за автомобили. Освен това трябва да бъдат изпълнени някои изисквания, за да може гараж изобщо да бъде одобрен.

  • Прочетете също - цени за навес за автомобили
  • Прочетете също - гараж или навес за автомобили? - Малко помощ при вземането на решения
  • Прочетете също - навес пред гараж - това има смисъл?

След разрешение

Ако няма строителни закони пречки за преобразуването (дължина на достъп и др.) проектът за сграда обикновено трябва да може да бъде одобрен без никакви проблеми. Ако обаче някои приложими разпоредби бъдат нарушени, това става проблематично. Във всеки случай обсъдете предварително проекта с отговорния строителен орган.

Облицовка на стените

Има няколко начина за покриване на стените:

  • Дървена облицовка
  • солидна зидария
  • Ламарина

Дървена облицовка

В зависимост от размера на навеса за автомобили, това може да доведе до значителни разходи. Ако не искате да го направите сами, най-добре е да попитате фирма за строителство на дървен материал или дърводелска фирма наблизо. Дървената облицовка трябва да бъде подходящо защитена отвън.

Допълнителни опори

Ако е необходимо, трябва да се добавят допълнителни опори за стените. Начинът, по който това може да се направи в отделни случаи, зависи от местните условия, а също и от повърхността под навеса. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да попитате опитен дърводелец за най-доброто решение - а също и за необходимостта от допълнителни опори.

Здрава зидария

Основният проблем тук е основата. Плътната зидария трябва да има фундамент без замръзване, което означава, че под зидарията се изисква престилка за периферна замръзване.

Облицовка с ламаринени плочи

Облицовката на съществуващия навес за автомобил със здрава ламарина е най-простото решение. В отделни случаи тук може да са необходими и допълнителни опори.

Съвети и трикове В този случай трябва да помислите и за просто подмяна на навеса за автомобил със сглобяем гараж от съображения за разходи и усилия. Разходите за сглобяем гараж, в зависимост от версията, ширината и дизайна, са между 1.500 и 4.000 евро (единичен гараж). В сравнение с рентабилен ремонт, това може да си струва.